Szerelem volt első látásra..

Berg Judit és Kertész Erzsi mesél első közös könyvükről

A négy madár titka... Már a címe is nagyon sejtelmes ennek az izgalmas nyomozós könyvnek. És még izgalmasabb, ahogy megszületett a könyv. A két író meséje, amely egy játékból és egy végigdolgozott nyárból született.

tovább...

Miért szereti Viplalát az egész család?

Fergeteges meseregény kicsiknek és nagyoknak

Hogyan találkozhat Dániel András és Annie M.G. Schmidt határtalan fantáziája? Hát egy közös mesekönyvben! Aki ismeri Viplalát, az biztos, hogy annyira szeretne vele megint találkozni, mint Nella Della. Most itt a második rész, a Viplala varázsol! Tökéletes választás ötéves kortól felolvasásra. Ismerd meg a meseregény világát a cikkből!

tovább...

Születésnapi interjú Marék Veronikával

A gyerekkor

Idén ünnepeljük Marék Veronika 80. születésnapját. Hogy te is megismerhesd a magyar gyerekirodalom népszerű alakját, kövesd az interjúsorozatunkat! Az 1. részben a meseíró-rajzoló gyermekkorába kukkanthatsz be. Kattints és olvass!

tovább...

Így tanulj olvasni!

Ötletek, tippek, hogy igazi olvasók legyetek!

A Most én olvasok!-sorozat arra vállalkozott, hogy a kezdő olvasók határait fokozatosan tologatva az olvasás elsajátításának folyamatát humoros, ismeretterjesztő jellegű, ugyanakkor kalandos történetekkel segítse. Ha neked is fontos, hogy az olvasás ne szenvedés, hanem élmény legyen, tarts velünk!

tovább...

Boribon soha nem nő fel

Mesék a gyermeki lélek csodálatos állomásairól

Marék Veronika 80. születésnapja alkalmából megjelent 5 Boribon-mese - ünnepi kiadásban! Mi lehet Boribon titka? Miért szeretik generációk óta rendíthetetlenül a gyerekek világszerte? Mi az, amit Boribon ennyire pontosan tud a gyerekekről?

tovább...

Egy különleges könyv

Interjú Kertész Edinával, a Világvége alsó szerkesztőjével

Az idei év egyik legérdekesebb kötete a kortárs népmeséket tartalmazó Világvége alsó, mely olyan neves, kortárs szerzők közreműködésével jött létre, mint Elekes Dóra, Gimesi Dóra, Kertész Edina, Lackfi János, Mészöly Ágnes, Molnár Krisztina Rita, Nyulász Péter, Tamás Zsuzsa, Varró Zsuzsa és Vig Balázs. A mesékben a szokásos narratíva helyett, minden a feje tetejére áll, így vesz fel véletlenül Mátyás király mackóbundát, a selyemrét a Minecraft világában hullámzik, korona helyett pedig okostelefon és laptop segítenek boldogulni a hősöknek. A kötet bemutatója november 25-én, 11 órakor kezdődik a Mesemúzeumban. Interjúnkban a Világvége alsó ötletgazdáját, társszerzőjét és szerkesztőjét, Kertész Edinát kérdeztük. 

tovább...

Két szerző, sok rejtély

Ismerd meg A négy madár titkát és Az óra rejtélyét!

Berg Judit és Kertész Erzsi az utóbbi években sorra olyan fantasztikus történetekkel rukkolnak elő, amelyek teljesen magukba szippantják az olvasókat. Mind a Rumini-sorozatot, mind a Pantherátimádják a gyerekek, és a folytatásokat még mi, a Pagony dolgozói is alig bírjuk kivárni. Most pedig egy különleges sorozattal lepik meg a rajongókat.

tovább...

Íme a legviccesebb párbeszéd!

Asszertív, vagy nem, így beszélget a költő az íróval

Szereted a verseket? És az elbeszélésekkel mi a helyzet? Leraknád a voksod az egyik mellett? Varró Dániel és Szabó Borbála frappáns dialógusát a Líra és Epika című könyvből emeltük ki. Olvasd el te is, de vigyázz, mert nagyon-nagyon-nagyon vicces lesz. Már, ha van humorod...

tovább...

SZABÁS – VARRÁS PRÓZÁBAN ÉS VERSBEN (és drámában)

Szabó Borbála – Varró Dániel: Líra és Epika

Ismerd meg Szabó Borbála és Varró Dániel közös könyvét, a Líra és Epikát!

tovább...

Sütihasználati beállítások