Olvasni menő, sorozatot olvasni még menőbb

7 ok, amiért nem tudsz abbahagyni egy jó sorozatot (a Pantherát)

A Panthera első része, A hógömb fogságában egy pillanat alatt a 10-12 éves korosztály kedvence lett. Egy könyvből azóta egy igazi, koherens könyvsorozattá nőtt a Panthera világa, most pedig nagyon örülhetünk, mert hamarosan megjelenik a sorozat ötödik része, a Zúdulók!

Miért a legmenőbb sorozatolvasónak lenni? Mi az a 7 dolog, ami beszippantja a kiskamaszt egy igazi kalandregény-sorozatba? Derítsd ki!

tovább...

Így kezdődik a Gipsz

Olvasd el az izgalmas regény legelejét!

Milyen a válás, a barátság, a szerelem és a világ két kiskamasz lány szemével? Anna Woltz legújabb könyve mindenre választ ad. Most olvasd el, hogyan indul a regény, amikor a lányok életükben először vannak apjuk új lakásában. Hidd el, nagyon izgalmas lesz!

tovább...

Abszolút sűrű

Anna Woltz: Gipsz (Abszolút könyvek, Pozsonyi Pagony kiadó, 2018)

Kiknek szól az Abszolút-sorozatban megjelent Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot? Mindent képes őszinte egyszerűséggel 160 könnyen befogadható oldalba sűríteni Anna Woltz?

tovább...

9 (–12) éves – mint olvasson?

Egy Abszolút jó könyv, egy abszolút fontos korosztálynak

Az Abszolút könyvek-sorozat első három könyvének egyike, az Óriás a kilencéves korosztálynak szól a nagyon szerethető, érzékeny, mégis végtelenül vicces hangján. Abszolút jó olvasni, derítsd ki a cikkből, hogy nekünk mi tetszik benne annyira!

tovább...

Ami a gyerekkorban dől el...

Inspirálódj Szofival!

Mit üzennek a gyerekmesék? Miért fontos a szerepjákék és hogyan lehet sztereotípiák nélkül nevelni, mesélni és játszani? Mire tanít a Szofi átváltozik című könyv? Olvass tovább!

tovább...

Irónia és remény

Ábel és a repülő lift - Annie M.G Schmidt legújabb regénye

Akik rajongói a holland írónő mesekönyveinek, most sem fognak csalódni! Az Ábel és a repülő lift egy elsöprő kalandfolyam, izgalommal, humorral, eredetiséggel átszőtt történet, amelyben minden schmidtes jegy megtalálható, amit megszerethettünk Szutyoksári, a Titi a toronyház tetején sorozatban, az Oti megmenti a papáját és Manci történeteiben vagy a Viplalában. Könyvajánló következik.

tovább...

"A legtöbb ötlet hirtelen jött"

Ismerd meg Kalas Györgyit!

"Tizenöt éve vagyok újságíró, 2003 óta dolgozom az Indexnél, de nagyon sok más helyre is írtam már, így az elmúlt 15 évben napi szinten írok, - igaz nem szépirodalmat, hanem főleg újságcikkeket. A Tilda és a kövér macska a második könyvem... - kezdte az interjút Kalas Györgyi, akivel legújabb könyve kapcsán beszélgettünk.

tovább...

Abszolút (hiány)könyvek iskolásoknak

Új sorozat indul, tudd meg, miért!

A Pagony Kiadó a Könyvfesztiválon egy friss, kiskamaszoknak szóló sorozattal debütált – az Abszolút könyvekkel. Kovács Esztert, a Pagony főszerkesztőjét kérdeztük a sorozatról és arról, hogyan tudod az olvasás számára megnyerni a 9-12 éves korosztályt. Kattints tovább, és nevelj boldogan olvasó gyereket!

tovább...

A legfelső gomb

Olvass részletet az Ábel és a repülő lift című könyvből

Az egész úgy kezdődött, hogy Ábel munkát keresett és kapott is, nevezetesn a Konty ruház liftes fiúja lett. Olvass bele Annie M.G Schmidt meseregényébe, és megtudod, milyen volt elős munkanapja Ábelnek, amikor beszáltt a liftbe, amely szédületes sebességgel száguld. Hogy hova, merre repül, az kiderül a könyvből!

tovább...

Sütihasználati beállítások