Igy épül a meseváros

Lámpaoltó Pöttyös néni berepül

Amália és Dodó ikerpár, a Kolumbusz utcában laknak. Pöttyös néni pedig talán boszorkány, talán vasorrú bába, talán Bors néni távoli rokona, vagy csak egy egyszerű öreg néni? Egy biztos: pöttyös a pongyolája, a főfoglalkozása pedig a lámpaoltás. Miatta van este! Csodálatos kalandokat élhettek át vele! Ismerd meg Kiss Noémit, a szerzőt és Lámpaoltó Pöttyös nénit!

tovább...

8 új könyvünk

Megtalálod őket a boltokban!

A Pagony idén is rengeteg meglepetéssel várja a kisebb-nagyobb gyerekeket és persze a felnőtteket is. Klasszikusnak számító, mégis mai mesék, egy mesegyűjtemény-sorozat első része, a legújabb Julia Donaldson lapozó, valamint izgalmas és progresszív kortárs magyar mese is szerepel idei tavaszi  kínálatunkban. Olvasd el, milyen újdonságokkal készültünk erre a nyárra!

tovább...

Maszat titkai

Nyitott szemmel a világra

Maszatot minden kisgyerek nagyon szereti. A mesék egyszerűek és teljesek, a képek mindig végtelenül kedvesek és még a szülők is egy pillanat alatt elköteleződnek a helyes kis könyvek mellett. De mi rejlik a sorozatban, ami ennyire magával ragadó?

tovább...

Játékok babáknak

Újdonságok a legkisebbeknek

Sokan ismerjük az érzést, amikor a baráti körünkben valakinek kisbabája születik, vagy éppen saját gyermekünknek vásárolnánk, de hiába várjuk, a boltok polcai előtt sem önt el minket az ihlet, mi az az ajándék, ami hasznos és mindenki örül neki – a baba is és a mama is. Egy sokadik ugyanolyan rágóka, csörgő vagy babaruha? Ha ti is jártatok már így, akkor nagyon jó hírünk van! Sok-sok újdonság érkezett a boltjainkba, amik mind a 0-18 hónapos korosztályt célozzák.

tovább...

Kreatív újdonságok

Böngéssz és inspirálódj!

Alkoss csodálatos képeket, készíts ékszereket, csodáld meg a természetet! Összeszedtük nektek a legizgalmasabb újdonságokat, amelyekkel kiélhetitek a kreativitásotokat. Annyi minden érkezett, hogy nem győztük válogatni, nézzétek!

tovább...

Nem kezdődött túl jól

Bemutatom a családom

Anzoról annyit kell elöljáróban tudnod, hogy nagyon-nagyon kicsi, míg a többiek nagyon nagyon nagyok... Az Abszolút könyvek-sorozat első három könyvének egyike, az Óriás a kilencéves korosztálynak szól a nagyon szerethető, érzékeny, mégis végtelenül vicces hangján. Szerintünk abszolút jó olvasni, próbáld ki te is, kattints és olvass el egy fejezetet az Óriásból!

tovább...

Olvasni menő, sorozatot olvasni még menőbb

7 ok, amiért nem tudsz abbahagyni egy jó sorozatot (a Pantherát)

A Panthera első része, A hógömb fogságában egy pillanat alatt a 10-12 éves korosztály kedvence lett. Egy könyvből azóta egy igazi, koherens könyvsorozattá nőtt a Panthera világa, most pedig nagyon örülhetünk, mert hamarosan megjelenik a sorozat ötödik része, a Zúdulók!

Miért a legmenőbb sorozatolvasónak lenni? Mi az a 7 dolog, ami beszippantja a kiskamaszt egy igazi kalandregény-sorozatba? Derítsd ki!

tovább...

Így kezdődik a Gipsz

Olvasd el az izgalmas regény legelejét!

Milyen a válás, a barátság, a szerelem és a világ két kiskamasz lány szemével? Anna Woltz legújabb könyve mindenre választ ad. Most olvasd el, hogyan indul a regény, amikor a lányok életükben először vannak apjuk új lakásában. Hidd el, nagyon izgalmas lesz!

tovább...

Abszolút sűrű

Anna Woltz: Gipsz (Abszolút könyvek, Pozsonyi Pagony kiadó, 2018)

Kiknek szól az Abszolút-sorozatban megjelent Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot? Mindent képes őszinte egyszerűséggel 160 könnyen befogadható oldalba sűríteni Anna Woltz?

tovább...

Sütihasználati beállítások