Budapest a legjobb város a világon

Budapest OFF kulisszatitkok - Berg Judit

Berg Judit vérbeli budapesti, ahogy ez kiderül a Budapest OFF - kortárs novelláskötet kapcsán készült mini-interjúban. Keresd meg a Rózsaszín felhőkarcoló című írását a kötetben, aztán ha van kedved, vesd bele magad a belvárosi bulinegyedbe, és dedikáltatsd a köteted a szerzőnővel!

tovább...

Láttam mindent, ami a mesékben történik

Wéber Anikó és az olvasás

Wéber Anikó, Az osztály vesztese, az El fogsz tűnni és a Zuhanórepülés című könyvek után most az olvasni tanuló gyerekeknek írt könyvet, Marci és a legvidámabb osztály címmel. A Most én olvasok!-sorozat szisztematikusan felépített négy kötete fokozatosan vezeti be a kezdő olvasókat a betűk világába. Interjúnkban a szerző elmeséli, hogyan tanult meg olvasni, milyen könyveket szeret, és hogy véleménye szerint mi segíti legjobban a most olvasni tanuló gyerekeket. Tarts vele!

tovább...

Bennünk élő történetek

Így mesélj a Bibliáról!

Hogyan beszélj vallásról, kultúráról vagy sokféleségről a gyerekeddel? Melyek azok a megkerülhetetlen történetek, amelyek többezer év után is körülöttünk, bennünk élnek? Hogyan kapcsolódhattok, értelmezhetitek a legfontosabb bibliai meséket és alakokat? Fontos kérdéseket jártunk körül az idei Könyvhét legcsodálatosabb kiadványai kapcsán.

tovább...

"A Moirák rám osztották a könyvmoly karakterét"

Nyári interjú sorozat 2. - Szakács Eszter

Ismerd meg Szakács Esztert, A Szelek Tornya és a Babilon íróját, aki mindent tud a fantasy, a mitológia a végtelen fantázia világáról!

tovább...

Készítsd el egyedi, Cipelő cicás könyvjelződ!

Pagony DIY

Berg Judit Cipelő cicák-sorozata már több, mint 10 éves! Gondoltad volna? A megújult formában kiadott sorozat mellé most egy különleges könyvjelzőt is készíthetsz mutatjuk!

tovább...

Amit még az Időfutár szerzői sem tudtak egymásról...

...avagy körinterjú, ahol az írók egymást faggatják.

Különleges interjút készítettünk az Időfutár szerzőivel. Hosszú idő után újra együtt dolgozott a most megjelent hetedik Időfutár-köteten a sorozat négy írója.

tovább...

Tavasz, nyár, Jókai bableves

Nyári interjú-sorozat 1. - Horváth Ildikó

Ismerd meg az Irány Észak - Egy törpecsalád kalandjai című mesekönyv író-illusztrátorát, Horváth Ildit, egy szuperlaza nyári interjún keresztül!

tovább...

Mit olvass a Harry Potter és a Rick Riordanok után?

A legjobb kortárs kamaszfantasyk

Mi az, ami a Harry Potter után is rabul ejti a kamaszokat? Hogyan működik egy kamaszfantasy? És a legfontosabb: hogyan ne veszítsd el az olvasás számára a gyereked a kritikus korban?

tovább...

Utazz versekkel!

Világjáró költemények

Olvasd el az egyik kedvenc versünket Kányádi Sándortól!

tovább...

Sütihasználati beállítások