Kötelezők tanár szemmel

Interjú

Mit gondol az irodalomtanításról, a kötelezők vs kortárs irodalom vitajelenságről és az olvasás megszerettetéséről egy gimnáziumi magyartanár? Olvasd el az interjúnkat Vinczellér Katalinnal, a kiadónk munkatársával!

tovább...

DIY pecsét Boribon módra Marék Veronika Boribon és a 7 lufi meséje nyomán

Pagony Kreatív DIY

Egy napon Boribon 7 lufit kap Annipannitól ajándékba, a szivárvány színeiben. Egy pirosat, narancsot, zöldet, kéket, sárgát, egy világos és egy sötétkéket, meg persze egy lilát. Marék Veronika önzetlenségről szóló, szívmelengető meséje régi kedvencünk, amelyhez egy rendkívül egyszerűen, otthon is elkészíthető pecséteket alkottunk, amelyek a meséhez kapcsolódóan lehetővé teszik a színek játékos módon történő tanulását.

tovább...

Lapozz bele Vadadi Adrienn új könyvébe!

Olvasd el Matricás Laci kalandjainak kezdetét!

Megmutatjuk az első oldalakat Vadadi Adrienn új könyvéből, a Matricás Laciból. A könyvet abszolút kezdő olvasóknak írta Adrienn, így sok képet, kevés szöveget, és egyszerű szavakat, mondatokat találtok benne.

tovább...

Egy novellányi Időfutár-spin off

A Budapest OFF kulisszatitkai – Tasnádi István

Tasnádi István új novellájában Hanna Rákospalotára látogat. És ha már ott jár, belekukkant a városrész múltjába is, egy különleges találmány segítségével. A novella a Budapest Off, kamaszoknak szóló kortárs antológiában jelent meg. Olvassátok el interjúnkat a szerzővel!

tovább...

2018 legjobb könyvei

Ismerd meg az év (szerintünk) legmenőbb gyerek- és ifjúsági könyveit!

2018 (is) a gyerekkönyvek éve, ha fel kellene állítanunk egy tízes listát, bizony bajban lennénk. Úgyhogy ehelyett most rangsorolás nélkül összeszedtük számotokra a kedvenceinket, hogy ti is jobban átlássátok, mit érdemes levenni a könyvesboltok polcairól. Ti hozzátennétek még valamit?

 
tovább...

Artemisz sportcipőben

Szakács Eszter A Szelek Tornya című mitológiai fantasyjében nem kevesebbre, mint az ismert mítoszok, kiváltképpen a görög mondavilág young adult keretekbe ágyazására vállalkozik. Hogyan tudja a szerző ezt a középiskolások által rettegett szövegvilágot, a hexameterekbe kódolt héroszokat a modern olvasó számára is könnyed és laza olvasmánnyá faragni? A válasz egyszerű: kiapadhatatlan mesélőkedvvel és odüsszeuszi leleményességgel. Olvass tovább!

tovább...

Nemcsak a csíkok miatt

Nyári interjú Egri Mónikával, a Babaróka ajándéka illusztrátorával

Bár sok dolog megváltozott a Pagony blogon, egy régi, nagyon kedves nyári szokásunknak idén is áldozunk. Folytatjuk a „Mit csinál az író nyáron?” című interjúsorozatot, amit azért is kedvelünk különösen, mert nyáron kérdezni is szabadabban lehet. Az újdonság, hogy ezúttal nemcsak írókat, hanem illusztrátorokat is felkerestünk. Idén a sok első gyerekkönyves, friss alkotót ismerhetsz meg a nyár folyamán a cikksorozatból, egy kicsit természetesebb és pihenősebb időszakban.

 
tovább...

„Megkérdeztem, mit álmodjak”

Vadadi Adrienn első könyves élményei - interjú

Vadadi Adrienn most megjelent új könyvének címe (és egyik főszereplője is) Matricás Laci. A kötet a Most én olvasok! sorozatban jelent meg, és a kezdő olvasó gyerekeknek szól.

tovább...

"Nekünk a Szentendrei sziget maga a paradicsom"

„Mit csinál az író nyáron?” - Kiss Noémi

Bár sok minden megváltozott a Pagony blogon, egy régi, nagyon kedves nyári szokásunknak idén is áldozunk. Folytatjuk a „Mit csinál az író nyáron?” című interjúsorozatot, amit azért is kedvelünk különösen, mert nyáron kérdezni is szabadabban lehet. Az újdonság, hogy ezúttal nemcsak írókat, hanem illusztrátorokat is felkerestünk. Idén a sok első gyerekkönyves, friss alkotót ismerhetsz meg a nyár folyamán a cikksorozatból, egy kicsit természetesebb és pihenősebb időszakban. Most Kiss Noémit.

 
tovább...

Sütihasználati beállítások