Vaníliapuding vagy paradicsomos húsgombóc?

Részlet Wéber Anikó, Ragacs a hős kismacska című könyvéből

Olvasd el a Ragacs, a hős kismacska című meseregény első fejezetét!

tovább...

Állati történetek, amik nagyon is emberi helyzetekről mesélnek

Szemle a legkedvesebb állatos mesekönyvekről

Miért rajongunk ősidők óta az állatmesékért? Vajon milyen problémákat és megoldásokat allegorizálnak a kedvenc állatmeséink? Derítsd ki a cikkből, és rendeld meg az állatos könyveket kedvezménnyel!

tovább...

Háromlábú Marci titka

Részlet a Ragacs, a hős kismacska című meseregényből

Ha szeretted Jill Tomlinson baglyos vagy cicás meséit, akkor nagyon fogsz örülni a legújabb magyar könyvünknek! Wéber Anikó csupaszív, csupakaland története Ragacsról, a hős kiscicáról minden ovisnak a kedvence lesz. Ragacs cseppet sem hős típus, sőt kimondottan félénk. Kivéve ha az anyukájának születésnapja van, és szüksége van egy szuper ajándékra! Akkor még a félelmetes surranók tanyájára is elmerészkedik, hogy megszerezze a legszebb meglepetést. De kik azok a surranók, és milyen titkokat rejt a macskák szigete? Olvass el egy részletet a regényből, légy bátor, és mindenre fény derül!

tovább...

Benne is ott bujkál Elmer

Beilleszkedni és különlegesnek maradni

Van, hogy nem szeretne oviba menni? Csupa szív, mégis megesik, hogy a többiek nem értik? Vagy csak túl élénk a fantáziája? Talán csak pont olyan mint Elmer, a kis elefánt! A most induló Elmer-sorozat mindent elmesél a kicsiknek önmaguk és barátaik elfogadásáról. Kattints a cikkre, és ismerd meg a meséket!

tovább...

Miért Danny bá a legjobb tanár?

Megjelent a sorozat újabb része!

Megérkezett az új Danny bá’-könyv, és az ő óráin mindent szabad! Rappelni az óra közepén, tízóraizni töri helyett, sapkát viselni a teremben. De vajon hogyan szolgálja ez a gyerekek fejlődését? Célravezetőek ezek az  eszközök? Olvasd el a cikkünket, minden kiderül belőle!

 
tovább...

Top 6 fura lényes könyv

Találd meg, hogy téged mi érdekel

Varázsolódj el, hiszen a fantáziának semmi nem szab határt! Összegyűjtöttünk neked pár könyvet, illetve sorozatot, hogy könnyebb legyen a választás, ha tündéres, boszis, manós, vagy más egyéb mágikus könyvet keresel. A sor természetesen bármikor folytatható, csiribú-csiribá... Rendelj 20%-os kedvezménnyel webboltunkból varászlatos könyveket!

tovább...

Kell, hogy mesélj a múltról?

Megjelent Igaz Dóra Egy fiú a csapatból című könyve

Kell, hogy az elhallgatott családi történetekről, nyíltan merjünk beszélni, vagy jobb a hallgatás? Ha mesélni szeretnél róla, hogyan add tovább a gyerekednek? Igaz Dóra legújabb regénye nagyon bátor, a magyar gyerekirodalomban elsőként foglalkozik a holokauszttal. Ismerd meg a könyvet most!

Igaz Dóra legújabb regénye nagyon bátora magyar gyerekirodalomban elsőkéntfoglalkozik a holokauszt elbeszélhetőségével, elgondolhatóságával, tabusításával és kibeszélhetőségével. Hősei egy csapatnyi ötödikes fiú, akik szépen lassan kapcsolatba és diskurzusba kerülnek a szüleik, nagyszüleik gyerekkorával. Ismerd meg a regényt a cikkből!

tovább...

A tökéletes kisiskolás lányregényt keresed?

Ezt add a kezébe, ha szeret olvasni!

A Kulcs a múltba című regényt minden olvasni szerető 9-12 éves kislány imádni fogja (szerintünk a fiúk is), de felnőttként is nyugodt lehetsz, hogy egy ilyen szuper regényt olvas már a gyereked. Ismerd meg a könyvet!

tovább...

„Mindig felvillanyozott, amikor megláttam a Budapest táblát.”

Interjú Kárpáti Tiborral, a Budapest OFF - kortárs novellák illusztrátorával

A könyvhéten jelent meg a Tilos az Á gondozásában a Budapest off című novelláskötet 13 kortárs szerző közreműködésével, Kárpáti Tibor illusztrációival. Míg hazai illusztrációs munkái során inkább rajzos stílusú képeire mutatkozik igény, addig a New Yorker magazin, és a többi külföldi megrendelő körében pixelekből építkező grafikái örvendenek nagyobb népszerűségnek. Hosszú évek után most a hazai közönség is megcsodálhatja fővárosunk alternatív, pixelekből álló verzióját a Budapest off-ban!

tovább...

Sütihasználati beállítások