Varázslatos mesék, csodaszép képek

A leggyönyörűbb mesekönyvek a bekuckózós, hűvös estékhez

Gimesi Dóra nemsokára új, művészi kötettel jelentkezik, amivel garantáltan mindenkit levesz majd a lábáról! Ezen apropóból összegyűjtöttem nektek pár csodálatos könyvet, amiket nem csak a megnyerő kinézetük miatt érdemes forgatni, olvasd el ezt a szemlét!

tovább...

Beszéljünk róla…

Hogyan olvasd az Egy fiú a csapatbólt?

Ha egy szerző olyan vaskos témát választ egy gyerekkönyvhöz, mint a holokauszt, arra azt hiszem, mindenki felvonja a szemöldökét. Hiszen a borzalmas történelmi események megértéséhez vezető út tabukkal, traumákkal, elhallgatással és előítéletekkel van kikövezve. Érdemes mégis beszélgetni róla már a kiskamaszokkal is?

tovább...

Félni szabad!

Interjú Wéber Anikóval, aki most kisebbeknek írt meseregényt, sok macskával.

Sőt, egy egész szigettel, amin csak macskák élnek. A macskák szigete különleges hely, igazi varázsvilág, ahol a hétköznapi kiscicákból is hősök válhatnak, ha legyőzik a félelmeiket. Az igazi őszi, bekuckózós mesekönyvről a szerzőt kérdeztük.

 
tovább...

A hóbortos autószerelő és a háromlábú kutyus

Mindenki kedvenc Imbusz mestere új köntöst kapott

Az Imbusz mester sorozat új, szuper praktikus taggal bővül: az Imbusz mester és Pudlimásszal, amely (majdnem) az összes eddig megjelent mesét gyűjti egy kötetbe. Mától a boltban is megtalálod! De miért is szeretjük olyan sokan Imbusz mester és a fekete, háromlábú kiskutya történetét?

 
tovább...

Naplóírás lépésről lépésre

Kezdőknek és haladóknak, fiúknak és lányoknak

A naplóírás nemcsak kedves szokás, hanem segít feldolgozni a napi eseményeket, önreflexióra késztet, fejleszti az íráskészséget, és segít, hogy a naplóíró megtalálja saját magát és egyéni hangját. Most csodaszép naplók érkeztek a Pagonyba, ismerd meg őket ebből a szemléből!

 
tovább...

Újabb és újabb rejtélyek

Összeszedtük a legjobb detektívregényeket!

Ha nem tudod, melyik nyomozós könyvet válaszd a hatalmas kínálatból, vázlatpontokba szedtünk egy párat - szerintünk ezeket érdemes elolvasni. Kattints a könyvekért!

 
tovább...

Topolán lakik a boldogság

Részlet A topolai mozi titkából

Olvass bele Paulon Viktória legújabb meseregényébe, A topolai mozi titkába!

tovább...

Hogyan segít a krimi?

3 könyv, amit el akar majd olvasni a gyereked

Egy jó krimi mindenkit odabilincsel a karosszékhez, legyen szó könyvről vagy filmről. De mik azok a műfaji sajátosságok, amik ennyire élvezhetővé teszik, és hogyan segít abban, hogy megszerettessük a gyerekekkel az olvasást? Olvass tovább, ebből a cikkből kiderül!

 
tovább...

A Szívlapát bekerült a legjobbak közé!

A Tilos az Á könyve a Frankfurti Nemzetközi Könyvvásáron

Ha hallottad már a kifejezést, hogy ritka, mint a fehér holló, akkor sejtheted, hogy valami igazán különleges dologról van szó... - olvass tovább a részletekért!

tovább...

Sütihasználati beállítások