Kettős:játék – Internet az egész világ

Ismerd meg Jeli Viktória és Tasnádi István drámáját!

Láthatatlanná kell válnunk” – jegyzi meg Aibell14, vagyis Tünde avatárja a virtuális kalandok során társául szegődött Artaius15-nek, akit a háború elől menekülő Hárún irányít a mobiljáról. Ez a mondat akár Jeli Viktória és Tasnádi István kultikus színdarabjának tételmondataként is értelmezhető, amely immáron könyv formában kerül a fiatal olvasók elé.

tovább...

Meddig mész el egy barátodért?

Amikor nem csak az áldozat sérül

Meddig szabad elmennie egy tizenévesnek annak érdekében, hogy segítsen egy barátján? És vajon hol kezdődik a felnőttek felelőssége a segítségnyújtásban? A Törékeny barátság fontos kérdéseket feszeget arról, hogyan tud kialakítani bizalmas kapcsolatot két tizenéves, ha az egyik fél olyan traumát szenvedett el, amely hatással van a személyiségére és a viselkedésére is - olvasd el ajánlónkat!

tovább...

Kortárs szerzők, kedvenc könyvek

Miért szeretjük őket?

Melyik volt Kertész Erzsi első könyve? Mivel robbant be a köztudatba Dániel András? Ki az ország kedvenc kiskutyája? Tudj meg mindent kedvenc szerzőidről!

tovább...

Mi van a “The End” után?

Megjelent a Vészkijárat-sorozat legújabb része

"Teljes szívemből hiszem, hogy minden veszekedés, félreértés, örök harag és zokogás ellenére a legtöbb, amit nyújthatsz bárkinek, hogy a barátja vagy."  

Súlyos témák és kamaszgondok -- ismerd meg Sara Barnard regényét!

tovább...

2018-as kedvenceitek

Ezeket a könyveket szerettétek idén a legjobban

Mi már tudjuk, idén mely könyveket kerestétek a legtöbbet a többi gyerekkönyvkiadótól, össze is szedtünk nektek egy toplistát - ezúttal a ti kedvenceitekből. Tudd meg, melyik végzett az első helyen!

tovább...

Építs, harcolj, készíts filmet!

Star Wars-, Minecraft-, Lego-könyvek mindenkinek

Építőjáték, számítógépes játék, filmsorozat - ami összeköti ezt a három igazán népszerű brandet, az a hatalmas rajongótábor és a komplex, műfajokat átívelő univerzum, amit felépítettek. Mi mindhármat imádjuk, olvass tovább, hogy megtudd, miért!

 
tovább...

Te tudod, kivel ülsz le játszani?

Ismerd meg a játékostársaid!

Rengeteg új játék érkezett hozzánk az utóbbi időben, és mivel hatalmas rajongói vagyunk a jó társasoknak, amit csak lehet, végigpróbáltunk. A hagyományos logikai-stratégiai-ügyességi vonal mellett az utóbbi időben megjelent egy nagyon izgalmas irányzat a játékok világában: a pszichológiai-asszociációs játékok, melyeknél nem a játék, hanem a játékosok minél behatóbb megismerése a cél a játékon keresztül. Nézzétek meg, melyek a kedvenceink!

tovább...

Mindenki legjobb barátnője

Borival felnőtt egy generáció

Kevés olyan sorozat létezik a könyvpiacon, ami képes elkísérni gyermekünket majdnem a születéstől egészen az általános iskolás évek végéig. A Manó könyvek gondozásában megjelent Barátnőm, Bori sorozat azonban éppen erre vállalkozik!

tovább...

Derítsd fel a legsötétebb ügyeket!

Krimi barchoba családi-baráti összejövetelekre

A Fekete történetek az egyik legizgalmasabb koncepcióval rendelkező kártyajáték, amivel valaha játszottam. Ki ne akarna pár perc erejéig nyomozóvá válni? Ha te is olyan vagy, mint én, és a híreket olvasva kombinálsz, megpróbálod megfejteni az esetek kiváltó okait, rájönni a motivációkra, felfedni a tettest - akkor ez a játék neked készült! Ha ráadásul még a fekete humort is kedveled, akkor biztosan a kedvenced lesz!

tovább...

Sütihasználati beállítások