Dobd fel a zsúrt, készíts te is egyedi, kuflis partifalatka pálcikát!

Pagony DIY

Ezúttal Dániel András Szerintem mindenki legyen kufli! című kötetéhez barkácsoltunk, méghozzá zsúrokban használható, pofonegyszerűen elkészíthető partifalatka pálcikákat. Ugyanis a kuflik szokásukhoz híven most sem fogják vissza magukat, és óriási jelmezbált rendeznek! A hét kufli kreativitásáról is tanúbizonyságot tesz, ugyanis otthon fellelt kacatjaikból, házilag készített, vicces maskaráikban mennek végül a farsangi buliba, amit ráadásul nyáron tartanak! Természetesen az eredményhirdetés is tartogat meglepetéseket, ahol egy egészen különleges jelmez lesz végül a befutó…

tovább...

A Graffalótól a klasszikusokig

Tudj meg mindent Axel Scheffler rajzairól!

Aki ismeri Julia Donaldson fantasztikus meséit, az tudja, hogy Axel Scheffler képi világa mennyire szorosan kapcsolódik hozzájuk. Talán annyira, hogy már elképzelni sem tudnánk a rímes sorokat a mókás, néhol groteszk rajzok nélkül. Vajon miért szeretjük ennyire Scheffler illusztrációit?

tovább...

Nem kell megijedni! 1.

Olvasmány alternatívák, elsőtől nyolcadikig

Te gondolkoztál már azon, amikor a gyerekek a kötelezőkkel küszködtek, hogy hogyan könnyíthetnéd meg a helyzetüket? Hogy ha nem A kincskereső vagy A kőszívű, akkor mégis mi lehetne iskolai tananyag? Egyáltalán el kell vetni ezeket a szövegeket? Rengeteg színvonalas, kortárs szöveg van, amely kapcsolódási pont lehet számukra a klasszikusokhoz, mi most sorra vettük, melyek lehetnének akár "kötelezők" is.

tovább...

A művészet úgy hat az agyra, mint az élesztő a tésztára

Nényei Pállal beszélgettünk az Irodalom visszavág harmadik kötete kapcsán

Megjelent Az irodalom visszavág 3. része, A hit fényétől az ész világosságáig! A kötet kapcsán a szerzőt kérdeztük rossztanulóságról és jótanulóságról, a művészet céljáról, az irodalomoktatás jövőjéről és még számos izgalmas témáról. Bele kell, hogy férjen Az irodalom visszavág-sorozat a kerettantervbe? Számíthatunk szakmai viharokra az új kötet kapcsán? Mire jó egy mókás irodalomtörténet, és milyen animéket javasol Nényei Pál egy laikus érdeklődőnek? Interjúnkból minden kiderül, olvass tovább!

tovább...

Évkezdő újdonságok 3.

Négy kedves esti mese mozdonyokról és állatokról piciknek

Tanulmányok bizonyítják, hogy azok a felnőttek, akik elalvás előtt nem képernyőt nézegetnek, hanem könyvet olvasnak, mélyebben és pihentetőbben alszanak, és ez a picikre fokozottan igaz. Azt is rég tudjuk, hogy az olvasást nem lehet elég korán elkezdeni, és hogy azok a gyerekek, akiknek már kiskoruktól kezdve felolvasnak, és a közelükben élő felnőttek is gyakran forgatnak könyveket, nagy eséllyel maguk is olvasó felnőttek lesznek. De ezeket teljesen figyelmen kívül hagyva is: esti mesét olvasni irtó jó móka és nagyon jókat lehet tőle álmodni! Négy kedves történetet ajánlunk most elalvás előtti felolvasáshoz, amik garantáltan álomba ringatnak és megnevettetnek majd titeket. Olvassátok el szemlénket a legújabb képeskönyvekről!

tovább...

Nyomozás és bullying az iskolában

Hogyan oldja meg a legnehezebb ügyeket Howard Wallace, a magándetektív?

Casey Lyall regényének már a címéből sejthetjük, hogy a nyomozós könyvek rajongóinak kedvez: Howard Wallace Nyomozóiroda - A nagy csekklopás. A detektívregény egy önmagában is szórakoztató műfaj, de a könyv rámutat arra is, hogyan éli meg a leghétköznapibbnak tűnő szituációkban egy kiskamasz az iskolai bántalmazásokat. Olvasd el ajánlónkat!

tovább...

Színházba (vagy lebujba) megy az osztály?

Avagy Shakespeare - ahogy Nényei Pál megmutatja neked

Végre megjelent az Irodalom visszavág-sorozat harmadik része, ami ezúttal a középkori és reneszánsz irodalmat, Balassi Bálint és Shakespeare világát hozza közelebb! Kedvcsinálónak olvass bele itt, és kiderül, milyen lehetett Shakespeare színháza!

tovább...

Évkezdő újdonságok 2.

Vadonatúj regények kicsiknek és nagyobbaknak

Az újév szuper alkalom rá, hogy azokat a könyveket, amiket tavaly el akartunk olvasni, de nem tetszettek, csak ímmel-ámmal vettük őket a kezünkbe, a sutba dobjuk, és olyan újdonságokat keressünk, amik boldoggá tesznek minket (és ez nem csak a könyvekre igaz)! Olyan ifjúsági regényeket ajánlunk most, amik remekül passzolnak a korán sötétedő napok melankóliájához – vagy azért, mert varázslatosak és észrevétlenül szippantanak be a világukba, vagy azért, mert annyira jól megragadják saját hétköznapjaink apró szépségeit.

tovább...

A nagy Irodalom visszavág kvíz!

Már nemcsak jön, jön, jön, hanem itt van, itt van, ITT VAN Az Irodalom visszavág 3.!

"Jótanulók" és "rossztanulók", ezt nézzétek: ez a kvíz pont nektek szól! Válaszoljatok a kérdéseinkre, és küldjétek el nekünk a helyes válaszok betűjeléből kiolvasott nevet - a nyertes most egy 10.000 Ft értékű Tilos az Á könyvcsomagot válogat össze magának!

tovább...

Sütihasználati beállítások