Mónika és a tévé

Egy mese Marék Veronikától

Olvass bele Marék Veronika most megjelent mesegyűjteményébe, az Alfa bácsi titkába!

tovább...

Ez Budapest

Kamaszkritika a Budapest OFFról

Mitől különleges hely Budapest? És mitől fantasztikusan sokszínű a Budapest OFF kötet? Olvasd el Fekete-Karai Kyra ajánlóját!

tovább...

David McKee színes élete

Ismerd meg az Elmer-sorozat szerzőjét!

“A világ tele van mesével. Csak rá kell hangolódni, hogy meghalljuk.” - talán ez a mondat lehetne David McKee mottója, aki a világ legszínesebb elefántos sorozatának szerzője. Ismerd meg őt, és szeresd meg Elmert!

tovább...

30 tény David McKee-ről és Elmerről, a kockás elefántról

Tudj meg még többet az idén 30 éves Elmer-sorozat szerzőjéről! Érdekességek, kulisszatitkok, tények és adatok, hogy közelebb kerülj a világ legszínesebb elefántjához - és szerzőjéhez, David McKeehez!

tovább...

Szépirodalom gyerekeknek?

Ismerd fel a mesekönyvekben is!

Ha a felnőtt irodalom háza táján keresgélünk, és nem gyerekeknek szeretnénk könyvet vásárolni, akkor sem mindig egyszerű különbséget tennünk a szépirodalmi regények és a ponyva között. De a gyerekkönyveknél kifejezetten nehéz dolgunk van. Megnéztük legújabb könyvünk, a Vagánybagoly kapcsán, mégis honnan lehet felismerni, ha szépirodalmi kötetet tartunk a kezünkben. Olvass tovább!

tovább...

Így várjuk a Könyvhetet 1.

Új Pagonyos könyvek a kicsiknek

Ismerd meg legújabb könyveinket!

tovább...

Mindenkinek kellene egy ilyen tündérkeresztanya!

Ismerd meg Kiss Judit Ágnes új könyvét!

Csodás ajándék az életben, ha megadatik valakinek egy tündérkeresztanya. Na nem olyan, akinek szárnya és varázspálcája van, hanem olyan, aki a figyelmével és a tanácsaival, szeretetével kíséri az utunkat. Mert ezek a „tündérek” kicsit más perspektívából látják a dolgokat, mint a szülők. Sokszor józanabbul és empatikusabban tudnak közelíteni egy-egy problémához, amit bizalommal és őszinteséggel hálál meg a „keresztgyerek”.

tovább...

Az a baaaj...

Sokszor elhangzik nálatok is ez a mondat? Kiss Judit Ágnes költő és meseíró lírai, de mégis humoros meséjében minden fejezet így kezdődik. Még szerencse, hogy Keri, a varázslatos tündérkeresztanya csak pördül, fordul és dalolni kezd, és máris egy csapásra megoldja az összes gondot!

tovább...

Ismerd meg a 3/Á-t!

Avagy mindenki lehet más

Bán Zsófia első, gyerekeknek (is) szóló meseregénye tele van izgalmas karakterekkel! Most ismerd meg a harmadik Á-t! Ide jár Nemhanemka, Pipacs Vili, Kasza Blanka, Varga Liza, Hirlemon Bonifác, Biliboc Valentin, Hardtmuth Kohinoor és Lakatos Sanyika is. Ahányan vannak, annyi-félék! Van egy szuper tanító nénijük, Mimi néni, aki mindig mindent megold. De a legjobban Vagánybagoly tud mindent megoldani, keresd őt is meg a képen, és várd a hamarosan megjelenő könyvet, melyet Nagy Norbert illusztrált!

tovább...

Sütihasználati beállítások