A diákok tapasztalják meg az olvasás örömét!

A Fausttól a Szívlapátig - elősző a könyvhöz

Tizennégy kortárs magyar könyv, tizennégy elemzés, tizennégy részletes óravázlat – három esszéíró, három magyartanár – röviden így áll össze A Fausttól a Szívlapátig - kortárs könyvek a középiskolában címen futó irodalmi segédkönyv, amely elsősorban a középiskolai tanárokat célozza meg. Azonban ha elolvasod, milyen művek szerepelnek a könyvben, könnyen lehet, hogy te is kedvet kapsz hozzá! Kovács Eszter főszerkesztő előszavát olvashatod.

tovább...

Minden, amit a vakvezető kutyákról tudni kell

Ismerkedjünk meg Pitypang és Lili vezetésével a vakvezető kutyák világával, és tanuljunk meg néhány fontos alapszabályt, amellyel megkönnyíthetjük a segítő kutyával közlekedő látássérült emberek életét!

tovább...

Lehet-e kézen állva enni és inni?

Szeretnéd tudni? Legújabb könyvünkből, a Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák? című gyűjteményből ez is kiderül. Olvass bele!

tovább...

Menő négykezes

Interjú az Emberek Országa szerzőivel

Az Emberek Országa az idei évünk legvastagabb - körülbelül 500 oldalas könyve, egy Young Adult disztópia Mészöly Ágnestől és Molnár T. Esztertől, akik közösen, felváltva és együtt gondolkozva írták meg egy testvérpár szívbemarkoló és izgalmas történetét, ami a 600 évvel későbbi Földön játszódik.

 
tovább...

Ez tényleg társas

Megjelent a Jól játszani!

Sokan kerestek nálunk olyan társasjátékokat, amiket különböző képességű gyerekek (pl. különböző korú testvérek) együtt tudnak játszani. A Jól játszani ilyen, és ennél jóval több: az okosan kiegyenlített esélyek csak még izgalmasabbá teszik ezt a hét játékot. Olvass tovább!

 
tovább...

Füllentés vagy élénk fantázia - mi a különbség?

Julia Donaldson új meséjéből kiderül

Az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Julia Donaldson legújabb, Pikó, a nagyotmondó kishalcímű verses meséje. A kisgyermekkori fantázia világa tárul fel előttünk Papp Gábor Zsigmond nagyszerű tolmácsolásában, Axel Scheffler színes illusztrációival.

tovább...

Napozz és lapozz!

Ismerd meg legfrissebb lapozóinkat!

A 0-2 éves korosztály első találkozása a könyvekkel a lapozókkal kezdődik, amik megmutatják nekik, hogy a könyvek szórakoztatóak, információt rejtenek, segítenek megismerni a világot kicsit jobban, ezért elengedhetetlen részei a könyv szeretetére való nevelésnek. A nyár érkeztével természetesen a legkisebbek részére is összegyűjtöttük, hogy milyen új lapozókkal készülhetnek a nyári kalandokra, utazásra és mik azok a friss kiadványok, amik biztosan elnyerik majd tetszésüket. Olvass tovább!

tovább...

Megjelent az Ábel és a vándorcirkusz!

Miért imádjuk Annie M.G. Schmidt könyveit?

Bármelyik könyvét olvastam, minden egyes alkalommal az járt a fejemben, hogy mi lehet Annie M.G. Schmidt titka. Mitől működnek ennyire a holland szerzőnő történetei? Olvasd el a Pozsonyi Pagony üzletvezetőjének ajánlóját!

tovább...

MIÉRT NEM JÁRNAK FOGORVOSHOZ A CÁPÁK?

Tényleg – miért nem?

Új könyvünk alcíme – Történetek kíváncsi gyerekeknek – elég beszédes. Kinek ne lenne ismerős a helyzet, amikor a gyerek olyan kérdésekkel hoz zavarba, hogy lehet-e kézen állva enni? És inni? És miért nincs szakálluk az indiánoknak?

tovább...

Sütihasználati beállítások