Mitől jó Az Emberek Országa?

Olvasd el ajánlónkat!

Egy hatszáz évvel későbbi jövőben játszódó ifjúsági regény, ami nemcsak fontos és elgondolkodtató, de letehetetlen is. Még egy cikk Az Emberek Országa c. könyvről – mert megérdemli.

tovább...

Berg Judit gyerekkönyves titkai

Miket találsz a szerzőnő könyvespolcán?

Milyen érzés lehet egy híres írónő gyerekének lenni? Vajon mit és hogyan mesél esténként a négygyerekes Berg Judit? Olvasd el a vele készült interjúnkat, mert a sok-sok érdekes sztorin túl rengeteg könyvet is találsz, amiket érdemes becsempészni a gyerekszoba könyvespolcára.

tovább...

Kísérleti jégrevü

A Könyvhétre jelent meg Dániel András legújabb könyve

Odabent a frigóban avagy Nem lesz itt soha előadás! (kísérleti jégrevü) - mi másnak is lehetne a címe ez a frappáns, összetett, posztmodern mondat, mint egy Dániel András könyvnek? Méghozzá a legújabbnak, amit először a Könyvhéten vehetett kezébe a gyerek és felnőtt olvasóközönség. Az Odabent a frigóban című, a Tilos az Á kiadásában megjelenő mese, kabaré, abszurd képeskönyv megdöbbentően más, mint amit eddig megszoktunk a szerzőtől, mégis kiválóan tükrözi Dániel András mesevilágát.

tovább...

Kaland, élmény, nyár…

A Naphegy Kiadó új könyvei

Műfajilag változatos újdonságok jelentek meg a Naphegy Kiadónál az elmúlt időszakban, egy dolog közös bennük, hogy nagyszerű nyári olvasmányoknak ígérkeznek. Az újdonságok között van kalandos történet, ismeretterjesztő életrajzi mese és hercegnői használatra kiválóan alkalmas almanachra emlékeztető darab is.

tovább...

Utazd körbe Magyarországot!

Mióta beköszöntött a nyári szünet, sokan kerestek nálunk olyan könyveket, amiket utazás közben is lehet lapozgatni. Hogy megkönnyítsük a választásotokat, összeszedtük a kedvenc könyveinket, amik kiváló útitársaitok lehetnek, ha belföldre terveztek családi kirándulást. Ezek a könyvek nem okoznak csalódást akkor sem, ha helyszínük egyezik az úticélotokkal, de önmagukban, ismeretterjesztő mesekönyvként is remekül megállják a helyüket! 

tovább...

1000 veszély kvíz

Válaszolj és nyerj!

A JÁTÉK LEZÁRULT! Ha ismered a népszerű szorozatot, akkor nagyon könnyű lesz kitalálni a válaszokat, ha meg még nem, akkor is mindenképpen próbáld meg, mert ha a hat kérdésből legalább ötre helyesen válaszolsz, akkor te is esélyes vagy 2 könyvre a sorozatból!
Kalandra fel!

tovább...

Az internet világos oldala

Mitől más a Kettős:játék, mint a többi könyv?

Fogadjátok szeretettel legújabb kamaszkritikusunk Beleki Julcsi első írását. Julcsi a Pagony-könyvek nagy rajongója, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium hetedikes diákja.

tovább...

Mágikus állatok iskolája

Itt van a legújabb, nyári kötet!

A Mágikus állatok iskolája vakációs sorozata a nyár egyik legklasszabb élménye. Ki ne hagyd!

tovább...

Sci-fi gyerekeknek

Hány éves kortól ajánljuk?

Szeretünk A szolgálólány meséjét nézve, vagy az 1984-et olvasva elgondolkodni azon, merre halad velünk világ, és gyakran tartunk tükröt a segítségükkel a jelennek. Idézünk belőlük, mémeket gyártunk, elbeszélgetünk róluk. A gyerekeknek is szükségük van erre.

tovább...

Sütihasználati beállítások