Ilyen különleges kérdésekkel találkozunk a boltban

Speciális helyzetekre egyedi könyvek

Ebben a cikkben különleges, mégis gyakori kérésekre adunk ajánlásokat. Külföldön élő magyar gyerekektől a különböző korú gyerekeknek is jó olvasmányon és játékokon át a tucatlányregényeket kiváltó igényes könyvekig. Olvass tovább!

tovább...

Koppánnyal játék az olvasás

Interjú Dávid Ádámmal

Dávid Ádám legismertebb regényhőse, Koppány már több könyvben is felbukkant. A Virág utcai focibajnokság után két antológiában vendégszerepelt, és majd beköltözött a Most én olvasok!-sorozatba is. Az 1. szintű kötet, a Koppány szavakkal focizik kapcsán beszélgettünk a szerzővel gyerekkori alteregójáról, a játékos olvasás koncepciójáról, szófociról, 2020-as tervekről és kisfia kedvenc olvasmányairól is.

tovább...

Így mesélj, hogy olvasson

Különleges könyv jelent meg

Az Így mesélj, hogy olvassoncímű könyv korántsem egy száraz szakkönyvszagú olvasmány, sokkal inkább egy színes, interaktív, informatív kalauz, amelyről bátran állíthatjuk, hogy hiánypótló a könyvpiacon. Tudd meg, miért, olvass tovább!

tovább...

Hogyan írtam nem véletlenül egy pályázatot?

Kisiskolásoknak kiírt pályázatunk eredményei és tanulságai

Még a tanév elején hirdettük meg 4., 5. és 6. osztályos diákok számára történetíró pályázatunkat, most pedig összegezzük, amit tudni érdemes róla. Olvass tovább!

tovább...

6 tipikus mánia – számtalan könyv

Nálatok mi vagy ki a kedvenc éppen?

A macskarajongó, a kutyamániás, az autós, a dínós, a hercegnős-unikornisos, a nyomozós, és a türelmetlen potterhead… Sok gyereknek vannak ilyen korszakai. Kigyűjtöttük a leggyakoribb mánia-korszakokat és a hozzájuk illő legjobb karácsonyi ajándékötleteket kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 
tovább...

Tőlünk - nektek

Munkatársaink kedvencei

Ha tudni szeretnéd, melyek azok a könyvek és játékok, amik nálunk az ünnepek alatt biztosan a csizmákba vagy a fa alá kerülnek, olvasd el a szemlénket! Most a kedvenc boltosaid és a kiadó munkatársai ajánlanak neked.

tovább...

Az olvasás tényleg szenvedés?

A kötelezők nagy többsége unalmas és elavult a mai gyerekek számára. Sok esetben sajnálatos módon épp az ellenkező hatást váltják ki belőlük, és inkább elfordulnak az olvasástól, mintsem rákapnának. Ha furamód mégis az volna a célod, hogy a gyerek megutálja az olvasást, soha, de soha ne add kezébe Fekete András legújabb regényét, a Tüsi és Lobonc megmenti Bam Bandit!

 
tovább...

Hogyan olvassunk fel?

10 tipp

A közös mesélés a nap legjobb része, de nem mindenkinek jön ösztönből, hogyan is kell jól mesélni. A Ne félj! mesekönyvünk nemcsak attól szuper, hogy megoldást kínál a gyerekek hétköznapi félelmeire, de abban is segít, hogy a meséléssel, együtt töltött idő igazán szórakoztató és tartalmas élménnyé váljon. Tudd meg, hogyan!

tovább...

Kinek kell ma varázsmese?

Modern és klasszikus történetek - így nyújt többet A tündér csizmája

A királynak van három lánya, a szegény embernek három fia, de természetesen a legkisebb az, aki útnak indul. A sárkányt le kell győzni, a gonosz boszorkát ki kell cselezni, teljesíteni kell a próbatételeket, és végül el kell nyerni a méltó jutalmat vagy a méltó büntetést. Azt gondolná az ember, hogy álmából felkeltve is meg tudna írni egy mesét, igaz?

tovább...

Sütihasználati beállítások