Nyári újdonságok nagyobbaknak


Bővült a Zseblámpás Könyvek és az Abszolút Könyvek sorozata is

A Zseblámpás Könyvek legújabb kötete a 7 éven felüli olvasóknak igazi nyári csemege lesz! 
Az új regény természet és az állatok iránt érdeklődő 7-10 éves gyerekeknek szól, és tökéletes átmenetet képez a felolvasós és az önállóan olvasott könyvek között.
Az Abszolút Könyvek sorozatában megjelent Cserélők című holland regény egy sokak által vágyott fantáziavilágba vezeti a kiskamasz olvasókat.

Az izgalmas, kalandos, a 7-10 éves korosztálynak szóló Zseblámpás könyvek önálló olvasásra szoktatják a gyerekeket, hiszen egyszerre jelentenek kihívást és növelik az önbizalmukat is. A sorozat kifejezetten olyan gyerekeknek szól, akik már magabiztosan olvasnak, de még igénylik a nagyobb betűket és a könnyen értelmezhető szövegeket.


Jess Butterworth: Tara, a tigriskölyök

Kirsti Beautyman rajzaival

A haladó olvasóknak szóló, naplószerű részekkel kiegészített, hosszabb, könnyen olvasható Kalandklub-sorozat első részében megismert főszereplő, Tilly rettentően szereti a kalandokat. A Mentsük meg a vörös pandát! című kötetben Tilly a gyönyörű nepáli hegyekbe látogat, hogy megmentse az ott élő, rendkívül ritka vörös pandákat.
A könyvet olvasó gyerekek Tilly elmesélése alapján megismerik a vadon élő helyi állatokat is.
A legújabb kötetben már Tilly a Kalandklub egyik főszervezője, és ,,örökbe fogadhat” egy Indiában élő tigriskölyköt, Tarát. A rezervátum hetente küld képeket az állatkölyökről és a mamájáról, de egy idő után már nem érkezik több kép. Tilly izgatott levelére a rezervátum dolgozói elárulják, hogy Indiában késik a monszun, és emiatt Tara, a tigriskölyök is veszélybe került: a vízhiány miatt Tara és anyukája a védett területen kívül próbál ivóhelyet találni. Azonnal meg kell őket találni, hiszen ott orvvadászok fenyegetik őket! Tilly azonnal értesíti a Kalandklubot, és nemsokára India gyönyörű dzsungeleiben találja magát az olvasóval egyetemben!
A Kalandklub sorozat ismeretterjesztésben is kiemelkedő izgalmas két kötete nemcsak az egyedül végigolvasott első regény sikerélményét adja meg a gyerekeknek, de rengeteget tanulhatnak belőle a vörös pandáról, a tigrisekről, a természetvédelem fontosságáról is. A szerző, aki Indiában töltötte gyerekkorát, hitelesen és nagyon élményszerűen mesél az éjszakai sátorozásról, a nepáli erdőről. A kötet könnyen érthető nyelvezettel, szellős sorközökkel, nagyobb betűkkel írt szöveggel és a fekete-fehér illusztrációival segíti az önálló olvasással ismerkedő, az állatvilág, a kalandos expedíciók iránt érdeklődő olvasókat.
A kötet tökéletes nyári olvasmány!
7-10 éveseknek

Az Abszolút Könyvek olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyvek válogatása, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. 
A most megjelent új kötet izgalmas kérdést vet fel: vajon milyen lehet más ember bőrébe bújni legalább egy pár órára?

Maren Stoffels: Cserélők

Fordította: Rádai Andrea


Maren Stoffels Cserélők c. regénye lebilincselő történetével és mély témáival minden kiskamasz szívébe belopja magát. A kötet nemcsak izgalmas kalandot kínál, hanem fontos és érzékeny kérdésekkel is foglalkozik, mint a féltékenység, a versengés, a félelmek, és a családi titkok.
A történet középpontjában Anders áll, aki állandó versengésben él 7 perccel idősebb ikertestvérével, Tomasszal. Anders mindig másodiknak érzi magát, és diszlexiája miatt gyakran hátrányban van az iskolában. Élete azonban megváltozik, amikor a Cserélők nevű különleges alakulat felkéri a kisfiút, hogy lépjen be közéjük. Ez az elit társaság lehetővé teszi tagjainak, hogy egy órára mások bőrébe bújjanak, és helyettük végezzék el a kellemetlen feladatokat. Működésük a legnagyobb titokban zajlik, senki sem tudja pontosan, hogyan történik a Csere. Andersnek, hogy belőle is Cserélő lehessen megint versenyeznie kell, mégpedig Collinnal, aki egy nagyon híres Cserélő fia. 
Más életébe belecsöppenni és ott helyt állni nehéz küldetés. A regény egyedi világában az olvasók megtapasztalhatják, milyen lenne, ha valaki más venné át a helyüket a legkínosabb pillanatokban. Andersnek nincs könnyű dolga, csatlakozása a különleges csapathoz nemcsak új kalandokat, hanem komoly kihívásokat is hoz. Miközben mindenáron meg kell őriznie a Cserélés titkát, a saját életében is fény derül egy régi családi titokra…
A szórakoztató és egyben elgondolkodtató abszolút titok, abszolút verseny és abszolút bátorság regény fontos üzeneteket közvetít a kiskamasz olvasók számára, segítve őket, hogy jobban megértsék és feldolgozzák saját érzéseiket és tapasztalataikat.
9 éven felülieknek
Beleolvasó a könyvbe






Kapcsolódó termékek