Itt az ősz, irány az erdő!

Megérkezett Tim, az erdőjáró!

Elő a bakancsot és a távcsövet, vár az erdő! A te kisiskolásod tudja, mik az erdőjárás legalapvetőbb szabályai? És azt, hogy mennyi-mennyi érdekességet rejthet az erdő? A Zseblámpás Könyvek legújabb részéből megtudhatjátok! Olvass tovább!

tovább...

Itt az összes holland könyvünk valaha

Ismerd meg mind!

Mi a Pagonyban imádjuk a holland gyerek- és ifjúsági irodalmat. Nem is lenne értelme tagadni, már csak abból is egyértelmű, mennyi holland író mesekönyve, és regénye jelent meg az évek során a Pagony Kiadó gondozásában. Annie M.G. Schmidtől Anna Woltzig, kicsiktől a kamaszokig mindenkinek! Ebből a szemléből mindet megismerheted!

tovább...

A világítótorony - Gyufa

Olvasd el az Emilia és a tenger fia első fejezetét

Az Abszolút Könyvek új része, az Emilia és a tenger fia biztosan hatalmas kedvenc lesz, ha szeretitek:

- a borzongató hangulatú,
- elgondolkodtató,
- lebilincselő holland regényeket.

Olvasd el az első fejezetet itt!

tovább...

Hogyan nevel olvasóvá a krimi?

Megjelent A Katlankapu rejtélye

Újabb nyomozós regénnyel gazdagodott az Abszolút Könyvek sora. Olyan, mintha krimiből nem lehetne eleget írni, kiadni, a kiskamaszok csak úgy falják őket! Ebben a cikkben annak járunk utána, miért is lehet ilyen népszerű ez a műfaj, és bemutatjuk Vincent Thal regényét is. Nagyítókat elő, kezdődhet a nyomozás!

tovább...

Mindennek van valamilyen ezelőttje

Olvass bele A Katlankapu rejtélyébe

Egy jó krimi mindenkit odabilincsel a karosszékhez. Az Abszolút Könyvek sorozat most egy új, letehetetlen nyomozós regénnyel bővült. Olvasd el A Katlankapu rejtélye első fejezetét!

tovább...

Az esőben

Olvass bele a legújabb Zseblámpás könyvbe!

Itt a Zseblámpás Könyvek legújabb része, a Tim, az erdőjáró! Minden évszakra szuper olvasmány lehet, de különösen őszre és tavaszra, a kirándulós évszakokra ajánljuk. Legyetek ti is erdőjárók, és fedezzétek fel, mennyi kis csodát tartogat a természet!

Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Ez a könyv a korszakos kedvenced lesz

Megérkezett Emilia és a tenger fia

Amikor egy könyvkiadónál dolgozol, értelemszerűen rengeteg olvasnivaló fordul meg a kezedben. Az ember azt feltételezné, hogy könnyű belefásulni, és hogy pár év után már nem lehet ugyanúgy lelkesedni. Időről-időre vannak azonban olyan kötetek, amelyekbe az első pár oldal alatt beleszeretünk, a könyv végére pedig olyan olthatatlan szerelemmé mélyül az első fellángolás, hogy képtelenek vagyunk objektív ajánlót írni róla. Az Emilia és a tenger fia egy ilyen regény.

Ismerd meg az Abszolút Könyvek új részét Wágner Eszter ajánlójából! Olvass tovább!

tovább...

Lélektani krimi kiskamaszoknak? Hát persze!

Wéber Anikó: Busz a ködben

Wéber Anikó egy minden eddiginél izgalmasabb kötettel lepte meg az olvasókat! A Busz a ködben minket már elvarázsolt, ismerkedj most meg vele te is! Ebben az ajánlóban mindent elmesélünk róla (persze szigorúan spoiler-mentesen!) Olvass tovább!

tovább...

Idegen utakon

Olvasd el a Busz a ködben első fejezetét!

Itt van Wéber Anikó legújabb könyve az Abszolút Könyvek-sorozatban, egy vérpezsdítő krimi, ami nem szűkölködik elgondolkodtató üzenetekben sem. Megérkezett a Busz a ködben. Olvasd el az első fejezetet!

tovább...

Sütihasználati beállítások