A legelsőtől a legnagyobbig

Hamarosan nyit a legújabb Pagony a Bartók Béla úton!

Ez a Pagony útja. 2001-ben 3 lelkes házaspár elhatározta, hogy gyerekkönyvesboltot nyitnak. Ez lett a Pozsonyi úti Pagony, az ország első, kimondottan csak gyerekeknek szóló boltja, igényes és válogatott kínálattal. Azóta eltelt 13 év, az alapítók gyerekei is kamaszok lettek, a kis hangulatos boltból pedig az egyik vezető gyerekkönyves kiadó nőtte ki magát. Most pedig a Pagony megnyitja a legnagyobb gyerekkönyvesboltot, kibővülve a nemrég alapított Tilos az Á Könyvek kiadványaival. Hogy hogyan és miért, az kiderül az interjúból.

tovább...

"...én úgy jól elvagyok..."

interjú Török Szilvivel új könyve kapcsán

Török Szilvi folyamatosan aktív: négy gyerek, studió, könyvek és közben rengeteg ötletes, kreatív családi foglalkozás. Az itt olvasható interjú a most megjelenő legújabb könyve kapcsán készült. Ismerd meg a Krumpli, papír, olló című családi kreatív könyv mindig lelkes, fáradhatatlan szerzőjét.

tovább...

Én még sosem

Részlet Kemény Zsófi hamarosan megjelenő regényéből

Kemény Zsófi regénye három, a gimnázium végét taposó fiatal szerelmi, vagy inkább érzelmi háromszöge, melyben a hatalom, a szerelem, a manipuláció és a felelősségvállalás dilemmái közt hányódnak a szereplők, a gimnáziumvégi bulik füsttől és egyebektől homályos, sűrű levegőjében úszva.

tovább...

A magyar Veronica Mars

Szabó Tünde: Balla Adrienn 1. – Az alibi

Raposa Renátának hívnak, 17 éves vagyok és Szigligeten lakom. A spanyol kultúra iránti érdeklődésem miatt negyedik éve a Vetési Albert Gimnázium spanyol–magyar kéttannyelvű tagozatán tanulok. Jelenlegi kedvenc könyvem John Greentől a Csillagainkban a hiba. Hazel Grace viszonya Augustusszal hasonló ahhoz, amilyen az enyém a könyvekkel. Ahogy ő Gus-ba, én a könyvekbe és azok hőseibe szeretek bele. - Olvassátok el kamaszkritikusunk írását egy új magyar sorozat első részéről.

tovább...

Itt az ősz, és újra oviba járunk!

könyvajánló és kinyomtatható kreatív feladatok óvónőknek - ovisoknak

Vadadi Adrienn, a Leszel a barátom? című könyvünk szerzője a Pagony ovis szakértője most az évkezdés kapcsán ajánl meséket, olvasnivalókat óvónőknek, hogy megismerjék a legújabb könyveinket. A hozzájuk kapcsolódó kretaív feladatok elvégzése alatt bőven lesz idő a hallottak átbeszélésére. milyen a jó barátság,

tovább...

Apukák, figyelem!

Apukák, figyelem! Itt egy nagy csomó könyv, amiben végre ti is szerepeltek, sőt, az apukák a főszereplők. Elvégre ugyebár nem csak az anyukák dolga a gyerekekkel foglalkozni. Sőt, kifejezetten élvezetes a gyerekekkel lenni, vagyis apukának lenni úgy általában, legalábbis a könyvek szerint. De szerintem a valóságban is. Olvassátok ezeket a könyveket a gyerekeiteknek!

tovább...

Oti megmenti a papáját

Részlet Annie M.G. Schmidt regényéből Fiep Westendorp rajzaival, Varga Orsolya fordításában

Oti papája, Tóni, isteni szakács. De sajnos könnyen dühbe gurul, és olyankor repülnek a finomabbnál finomabb fogások, a törékeny tányérok. A dührohamai miatt gyakran elveszti állását, és Otival a lakóbuszukban vándorolnak keresztül erdőn-mezőn. Velük tart két egérbarátjuk, és segítik őket útjukon a madarak is. Hiszen mindenképp munkát kell találni Tóninak és megfelelő lakást Otinak! Rengeteg kaland és hányattatás után egy hatalmas ünneplés keretében minden megoldódik - Oti és a papája otthonra találnak! Olvassátok el az ősszel megjelenő új könyvünk első fejezetét!

tovább...

Kortárs mesék a falon!

Hét új diafilm

A mangalicás töpörtyű, a tornafüzet és a balatoni hekkízű lángos - mind elbújhat a diafilm mögött. A diafilm igazi hungarikum, és még jó is. Egy egész (réges-régi) generáció élménye a diázás, és az azóta szülővé-nagyszülővé válók között maradt épp annyi, akik irracionális módon megőrizték ezt a szokást. Van valami a sötétben, összebújva falra vetített színes képekben, ami még mindig megragadja a gyerekeket. Ezért nálunk él és virul a diafilmezés.

tovább...

Játssz velünk!

Pipp és Polli böngésző

Játsszatok velünk, keressetek meg 6 apró részletet ezen a gyönyörű, virágzó utcán! Írjátok meg nekünk, hogy mit hol találtatok meg, és nyerhettek egy új Pipp és Polli könyvet, amelyben Pipp és Polli a piros lufival játszik.

tovább...

Sütihasználati beállítások