Valakit bántani nem vicces!

Olvass bele a Babaróka cipőjébe!

Babaróka megküzdött a csúfolódással, de most új gyerekek érkeztek a csoportba és őket csúfolják. Nézzétek csak mire jön rá, és hogyan áll ki Babaróka ebben a fejezetben!

tovább...

5 ok, hogy miért a Szofi és a Mikulás várjon a csizmában

Mikulásváró huncut gyerekeknek

Ajjajj! Szofi segíteni szeretne a Mikulásnak! Ugye ez nem meg­lepő? Hiszen melyik huncut kislány ne szeretne személyesen gondoskodni a saját és mások ajándékairól? Csakhogy ha Szofi elkezd segíteni, akkor minden a feje tetejére áll… Kalandozz, nevess és segíts Szofival együtt te is a Mikulásnak!

tovább...

Nem félünk a gonoszoktól!

Új Julia Donaldson mesekönyv érkezett!

Egy új Julia Donaldson mesekönyvet kinyitni, és végigolvasni, még nekem is, ennyi év gyerekkönyves munka után; borzongató izgalom, gyermeki öröm. Mint a karácsonyfa alatt öt-hat évesen kitépni a papírból az új képeskönyvet és belelapozni, szagolni, nézni a képeket egyedül. Aztán felfelé nyújtani, hogy “olvass!”. [Király Hunor írása]

tovább...

Le a délutáni alvással!

Olvassatok bele a Kalandok a Ló csoportban c. új könyvbe!

Mint azt tudományos kutatásunkból is tudjátok, a délutáni alvás igen népszerűtlen az óvodások körében. Szabó Borbála új ovis könyve az óvodai mindennapok legtipikusabb elemeit veszik végig – a ma nem akarok óvodába mennitől, a ki kinek a férje-felesége játékon át a karácsonyi szereplésig – a humor, a vicc, az abszurd, a börleszk eszközeivel. Ebben a fejezetben az ebéd utáni alvásról olvashattok.

tovább...

Megérkezett a Széna Bogi és a kócos szombat

Postáskisasszonyok és a fali tányérok mindennapjai

Tudtátok, hogy a hétvégének saját illata van? Sőt mondunk jobbat, már hajnali négy órakor elkezdődik. A gyerekek azonnal tudják, hogy hétvége van, amint kipattan a szemük. Igaz, hogy utána még jól esik a szundikálás anya és apa között az ágyban, de az már egy másik fajta alvás. Na, egy ilyen jól kezdődő szombati napnak lehetünk mi is részesei Bodor Panna mesekönyvének köszönhetően, amit a benne élő kislánynak írt. Olvass tovább!

tovább...

Szuper térképes társasjátékok!

Ha odavagytok az olyan játékokért, amikben a térképé a főszerep, akkor idesüssetek! Megmutatjuk a nagy kedvenceket.

A térképes játékok egyre jobbak és szebbek az utóbbi években. A közös bennük: a játék során fel kell térképeznünk egy világot így vagy úgy; hol nekünk magunknak kell összeállítanunk, némelyikben szó szerint megrajzolnunk a térképet, másokban pedig ügyesen kell böngésznünk őket, jó útvonalakat kidolgozva nyerni, vagy megismerni egy város helyszíneit és nyomozva összerakni egy történetet. A játékmódok változatosak, de az alap közös. A térkép. Mi hol van, honnan hová hogyan jutunk el, hogyan viszonyulnak egymáshoz az elemek, tereptárgyak, épületek, utcák, folyók, helyek, növények, állatok…

tovább...

Bartos Erika-rajongók, figyelem!

Megjelent a szerző két új orvosi mesekönyve Gyógypuszi címmel

Ha ti is rajongtok az összes Bogyó és Babóca könyvért, ha már Brúnóval is körbejártátok az egész Balatont, bebarangoltátok Budapestet, és vártatok már egy friss, ropogós Bartos Erika-kiadványt, akkor két jó hírünk is van: egy piros és egy kék! Ugyanis a Gyógypuszi rögtön két kötetben jelent meg, különböző színű borítóval és eltérő tartalommal, hogy biztosan legyen minden lelkes kis rajongónak bőséges olvasmánya az egész évre. A két kiadvány a leggyakrabban előforduló óvodáskori gyerekbetegségeket meséli el a kicsiknek egy-egy bájos kisállat történetén keresztül.

tovább...

Négy dolog, amit az óvodások szívből utálnak

részvételi kutatásunk alapján

Rendkívül tudományos vizsgálódásaink eredményeit ismerhetitek meg. Adataink reprezentatívak, módszereink professzionálisak, eredményeink sziklaszilárdak: egy Facebook-bejegyzésben kérdeztük meg tőletek mit utálnak a legjobban az oviban a gyerekeitek és unokáitok.

tovább...

Már nem csak a Kriszti apukáján kacaghattok

Megjelent a Kalandok a Ló csoportban! Igen, ahová a Kriszti apukája is jár!

Magunkon, a saját viszontagságainkon a legjobb nevetni. És a nevetés könnyíti meg a mindennapi megpróbáltatásokat. Szabó Borbála új könyvében egy óvodás csoport mindennapjain kacaghatnak óvodásuk, szüleik, óvónénik, dadusok és pulikutyusok.

tovább...

Sütihasználati beállítások