10+1 ok, amiért neked is látnod kell a Billy Elliotot

Két élmény, millió érzés

A 2005-ben debütáló, világsikert arató musical magyarországi bemutatójára eddig a nyárig kellett várni – de megérte. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy láttam a darabot a londoni West End-en is, így össze tudtam hasonlítani Szirtes Tamás rendezésével. Bevallom, teljesen lenyűgözött, nekem sokkal jobban tetszett a magyar, mint a londoni. Imádtam minden egyes másodpercét – mert a Billy Elliot az a darab, amit mindenkinek látnia kell, mutatom, miért:

Mészáros Dorka írását olvasod.

tovább...

Vannak szerzők és művek, amelyeket közelebb érzek adott évszakokhoz

Interjú Pásztohy Pankával, a Szeretem a kiskutyám! szerzőjével

Szereted a kutyákat? Imádsz sétálni, biciklizni, barátokkal lenni és messzi utakra indulni?

Akkor ismerd meg közelebbről Pásztohy Pankát, a Panka és Csiribí sorozat illusztrátorát, aMentsük meg a Kiskutyám! íróját és rajzolóját, aminek ráadásul most jelent meg a folytatása, a Szeretem a Kiskutyám!!!

Derítsd ki, milyen meglepetésekkel készül még Pásztohy Panka a gyerekeknek!

tovább...

Ha tizennégy lennék

Vajon megegyezik a zenei és irodalmi ízlésed?

Nem tudsz könyvet választani? Nem bízol a fülszövegekben? Félsz, hogy belekezdesz de aztán mégsem fog tetszeni? Akkor hadd segítsünk; a Tilos az Á 14+ könyveit most a kedvenc számaitok szerint csoportosítottuk. Taylor Swift, Eminem vagy Pink a kedvenced?

tovább...

Játékok igazi felfedezőknek!

A legszuperebb játékok, hogy kalandozva tanulhass!

Színek, hangok, szagok, bogarak, környezetismeret, állatok, városok, történelem – ebben a válogatásban olyan izgalmas játékokat találhattok, amelyek amellett, hogy szórakoztatnak, a kimeríthetetlen felfedezésvágyat is kielégítik és még fejlesztenek is. Meg tudod különböztetni a zajos utcát a mesebeli falutól? Szeretnéd fejleszteni a memóriádat, és érdekes tényeket megtudni különböző találmányokról? Vagy netán megszállott bogárrajongó vagy, aki közelről szereti szemlélni az ízelt lábakat és kitinpáncélokat? És azt vajon tudod, hogy a kamerát vagy a teafiltert találták fel előbb?Navratil Dominika ajánlóját olvasod.

tovább...

Szeretem a kiskutyám!

Egy barátság születése

Végre megérkezett a Mentsük meg a kiskutyám! folytatása! Lili és Pitypang napja egyre izgalmasabbak. Főleg, hogy Lilinek végre teljesül a nagy álma! Lesz egy kiskutyája, aki történetesen pont Pitypang!

Olvass bele Pásztohy Panka legújabb ízig-végig kutyabarát mesekönyvébe!

tovább...

A Szigeti veszedelem legalább akkora élmény volt, mint A Gyűrűk Ura

Mit csinál az író nyáron? 12. rész - Interjú Dávid Ádámmal

Kíváncsi vagy, miket olvas Dávid Ádám, a Millennium Expressz trilógia szerzője?

"Iszonyú szerencsés kölyök voltam, mert szüleim utazásmániájának köszönhetően bejártam fél Európát. Már kissrácként beleszerettem Olaszországba, és azóta is oda utazom legeslegszívesebben. Egyszer Firenzében a tesómmal besurrantunk egy fagyizóba, és félénken rámutattunk a sárgadinnyére. . . " - ha kíváncsi vagy a folytatásra, olvasd el az interjút!

tovább...

10 ok, amiért Csernus Imre két új könyve minden kamasznak kötelező!

Megérkezett A Nő - Csajsziknak és A Férfi - Srácoknak

Senkinek sem kell bemutatni Dr. Csernus Imre pszichiátert. A Férfi és A Nő két sikerkönyve után most újabb két remek alkotását olvashatjuk, de ezúttal a kamaszok kerülnek terítékre. Csernus nem kegyelmez, de épp ez benne a jó, kimondja, amit ki kell. Ha érdekel a jövőd, akkor vedd kézbe életed irányítását most! Hidd el, szükséged van erre a két könyvre...

tovább...

Kötelezők szülőknek!

Nevelj könnyedén!

Nevelés feltételek nélkül? Érzelmi intelligencia? Dackorszak? Kamaszkor? Varázslatos óvodások?Bemutatom a Szülők Könyvtára sorozatot, amivel minden helyzet, minden nap könnyebb lesz. Gyereknevelés nincs problémák nélkül. És vannak azok a nehéz helyzetek, amik egyszerűen szükségesek, és áldásosak. De ahhoz, hogy türelemmel átvészeljük, sőt mi több, élvezni tudjuk a nehéz pillanatokat nem árt tudatosan rátekinteni a helyzetre. Ebben segítenek ezek a könyvek.

Ha könnyű, életszagú, hasznos, és mégis rendkívül tartalmas és alapos szakirodalmat szeretnél, akkor lapozd fel a Jaffa Kiadó Szülők Könyvtára sorozatát!

tovább...

Mit kezdjünk a digitális nemzedékkel?

Cikkünk folytatása megoldási lehetőségeket kínál a digitális nemzedék kezelésére

A múlt héten közöltünk egy rövid, áttekintő cikket a digitális nemzedékről, a írásos kultúra vizuálissá és szóbelivé váltásáról. A technikai fejlődésekkel az agyunk, ha tartja is a lépést, a társadalmi, intézményi elvárásaink több évszázados beágyazódása nem tud egyik pillanatról a másikra átalakulni. Mivel azt észleljük, a probléma mindenkit érint, és sokakat foglalkoztat, most megpróbálok egy-két megoldási lehetőséget és tanácsot kínálni a szülőknek.

Lássuk!

tovább...

Sütihasználati beállítások