Kis gyerekek – nagy kalandok

Maszat újra színre lép

Berg Judit minden korosztálynak tartogat egy izgalmas mesekönyvsorozatot. A Maszat könyvek a legkisebbek kedvencei. Meséi mindig egyszerű megoldásokat kínálnak olyan problémákra, melyek a kicsik életében felmerülnek. 

Kattints a cikkre és olvasd el, milyen nagy kaland a kisgyerekek nézőpontjából fodrászhoz, vagy uszodába menni!

Sőt, tudj meg mindent a sorozatról!

tovább...

Pattanj nyeregbe!

Interjú Vadadi Adriennel, a Kockacukor lovassuli szerzőjével

Szereted a lovakat? Szívesen elolvasnál egy olyan könyvet, ami amellett, hogy megszeretteti a gyerekekkel az irodalmat, még azt is megtanítja, hogyan kell gondozni egy lovat? Sőőőőt! MÉG LÓPACI GONDOLATAID IS MEGHALLHATOD!!!

Kattints a cikkre és olvasd el ezt az interjút Vadadi Adriennel, aki pontosan ismeri a pacik lelkét.

Sőt, ismerd meg a Kockacukor lovassulit is!

tovább...

Mágikus állatok iskolája gyerekszemmel

Milyen élményt nyújtott a hatodik kötet?

A Mágikus állatok iskolája köteteit egy pillanat alatt felfalják a 8-12 éves, önállóan már pont olvasni tudó gyerekek. De mit szeretnek benne annyira? Most megtudhatod!most jelent meg a hatodik kötete!

Olvasd el a 10 éves Lea ajánlóját a népszerű könyvsorozatról, aminek

tovább...

Kuflik hozzák a tavaszt!

Új KUFLImesék az egész családnak

Kik azok a kuflik? Színes és fakó, bohókás és szomorú, pattogós és lusta kis lények, akik sok mindenre hasonlítanak, és közben semmire sem. És éppen ettől különlegesek. A böngészni hívó képeskönyvekből árad a fékezhetetlen humor és a kimeríthetetlen fantázia.

Hogy mi történik a legújabb kötetben a kedvenceiddel? Derítsd ki a cikkből!

tovább...

Meghökkentő témaválasztás, új látásmód

Tavaszi újdonságok I.

A kamaszkor mindenki számára új, addig ismeretlen kihívásokat tartogat, amelyekkel egyedül kell megküzdeni még akkor is, ha támogató családja és sok barátja van az embernek. Sokszor magunk sem tudjuk, hogy mit érzünk, és a legkevésbé sem akarunk róla beszélni, mert kínos. Ilyenkor jó megoldás lehet, ha a megfelelő könyvekben keressük a segítséget. Szerencsére az utóbbi időben egyre több jó könyv jelenik meg, ami igyekszik ledönteni a különböző kellemetlen témákkal kapcsolatos tabukat.

Ebben a válogatásban az utóbbi idők izgalmas újdonságait találhatjátok, amelyek között a felsősöktől egészen az fiatal felnőttekig mindenki meg fogja találni a neki valót.

tovább...

Különbségkereső JÁTÉK!

Köszönjük a megfejtéseket!

Dániel András 7 apró kis különbséget rejtett el A kuflik és a mohamanyi című legújabb kötetének illusztrációjában.
Itt vannak a nyertesek!

tovább...

A megismerés kapuja: BABILON

Friss ismeretterjesztő könyvek

A Babilon Kiadó a kedvencünk az ismeretterjesztő könyvek tekintetében. Pontos és tartalmas, mégis könnyed és a végtelenségig játékos kiadványaikkal egy pillanat alatt belopják magukat a gyerekek szívébe.

Most bemutatjuk neked a 30 másodpercben-sorozat legjobb újdonságait!

Legyél tájékozott, szerezz játékosan ismereteket 30 másodperc alatt!

tovább...

Mit teszel, ha a bakancslista első pontja kipipálva?

Interjú Szakács Eszterrel, A Szelek Tornya szerzőjével

Szellő Mira 9. osztályos tanuló egy napon megtudja, hogy grifflovas. Innentől kezdve két iskolába fog járni párhuzamosan és az Olümposz épp úgy az élete része lesz, mint a vidéki sulija. A Szelek Tornya főhőse miközben megbirkózik a mitikus világ nyújtotta izgalmakkal és kihívásokkal, próbálja átvészeli a kamaszkor problémáit is. Szakács Eszter, a regény szerzője elárulja nekünk milyen a viszonya J. K Rowlinggal, a görög mitológiával és a konzervatív gyerekirodalommal. – Nagy Eszteranna interjúja A Szelek Tornya szerzőjével.

tovább...

"Nem lehet letenni, olyan izgalmas"

Kamaszkritika Szakács Eszter: A Szelek Tornya c. regényéről

Szerintem szuper ez a könyv, mert sok benne a hirtelen, gyorsan történő rész, így ez a vastag kötet nagyon hamar elfogy. Tetszik, hogy minden szereplőnek megvan a maga háttértörténete. Olyan emberekről derülnek ki furcsa, váratlan dolgok, akikről még csak nem is gondolnánk. Fantasztikus, hogy nem tudom, vagy nem lehet kitalálni előre, hogy mi fog történni! – Olvassátok Sziklai Panni ajánlóját A Szelek Tornyáról

tovább...

Sütihasználati beállítások