„A felnőttek világával együtt változnak a gyerekek szerepjátékai”

Vadadi Adriennt kérdeztük

Peti tűzoltó lesz – Vadadi Adrienn új ovis-könyvének főszereplője ezúttal egy kisfiú, aki nemcsak tűzoltóként, de mentősként és rendőrként is helyt áll az óvodában. Adriennt kérdeztük.

tovább...

Sorozatok akcióban

Folytatólagos kalandok minden korosztálynak

A sorozatokat mindenki szereti. Viszontlátni a kedvenc szereplődet, izgulni, hogy mi minden fog még történni vele és kötetről kötetre egyre mélyebben belemerülni a könyvek világába minden korosztálynak óriási élmény. 

Tarts velünk és ismerd meg a kedvenc sorozatainkat!

tovább...

Újdonságok, amiket meg kell ismerned

Ezt láttuk a Könyvfesztiválon

A Könyvfesztivál mindig óriási ünnep a kiadóknak, az íróknak és főleg az olvasóknak. A gyerekkönyvesek fergeteges programokkal és rengeteg újdonsággal várják az érdeklődőket. Most itt egy csokor, friss könyv, ami mellett nem tudtunk szó nélkül elmenni. 

Ismerd meg a friss kedvenceinket!

tovább...

Gyilkosságok felderítése, birodalmak megmentése

Tavaszi újdonságok IV.

Az ember sosem nő ki a hőstörténetekből, mind szeretjük, ha elkapják a gonoszt, felderítik a rejtélyt és leküzdik a boszorkányt, de néha még a leghétköznapibb döntések meghozása is hőstett tud lenni, amit csak akkor tudunk értékelni igazán, ha magunk is szembenéztünk már a problémával. Gyilkosságok felderítése, kettősügynökök lekapcsolása, birodalmak megmentése és életbevágó levelek kézbesítése sokszor semmi ahhoz képest, mint kiállni az igazunkért és szembenézni a felnőtté válással. A következő könyvek között megtalálhatjátok a számításotokat akkor is, ha az előbbit, és akkor is, ha az utóbbit keresitek.

tovább...

Játszani kell...

Utánzás, fantázia, szerepjáték - ahogy Vadadi Adrienn látja

Minden gyerek a felnőtt világ utánzása kapcsán is ismerkedik az őt körülvevő világgal. Olvasd el a Peti tűzoltó lesz című legújabb ovisoknak ovisokról szóló könyvéhez írt utószót. Mert Vadadi Adrienn nagyon ért az ovisok nyelvén, hiszen gyakorló óvó néniként naponta találkozik kisebb-nagyobb problémákkal, melyek feloldására mindig elővarázsol egy-egy mesét.

tovább...

Hősök a mesékben

Ismerd meg Vadadi Adrienn Peti tűzoltó lesz című könyvét

Vége van a Könyvfesztiválnak, de de a kicsik most sem maradnak igazi élmények nélkül. Végre itt van Vadadi Adrienn Óvodás lettem!-sorozatának legújabb kötete, amiben Peti hős tűzoltóvá, majd rendőrré változik. A gyerekek kipróbálják magukat a különböző szerepjátékok világában, miközben megtanulnak együttműködni és sokat nevetni. Akár most hangolódsz az oviválasztásra és beszoktatásra, akár már veterán ovis a gyereked, a Peti tűzoltó lesztökéletes választás, mert tökéletesen rímelnek minden kisgyerek életére.

tovább...

Kalandok mindenek felett

Ismerd meg a Panthera-sorozatot!

Az első rész, amiben egy maroknyi iskolás kalandjait ismerhették meg az olvasók egyből óriási sikert aratott, a könyvek egy szempillantás alatt elfogytak a boltok polcairól. De mi a helyzet a folytatással? Vajon beváltja a hozzá fűzött reményeket? Vajon megdönti annak az elméletét, miszerint a sorozatokban mindig a második rész a legrosszabb? 

Ha kérdéseid maradtak a Panthera - A hógömb fogságában című regény után, akkor csapd fel a folytatást, mert most - mint az a kimunkált sorozatokban lenni szokott - választ kapsz mindenre, amit homály fedett! 

RENDELD MEG MOST A PANTHERA 1. ÉS 2. RÉSZÉT, HOGY NE MARADJ KI A KALANDÓL!

tovább...

Tilos az Á támogatás a József Attila Körnek

A Tilos az Á Könyvek sajtótájékoztatón nyújtott át pénzügyi támogatást az egyik legfontosabb magyar irodalmi műhelynek, a József Attila Körnek. Az eseményen Kemény Zsófi és Kukorelly Endre is részt vett.

tovább...

A nagy magyar plázaregényt nem én fogom megírni

Interjú Sepsi Lászlóval, az Ördögcsapás szerzőjével

Sepsi László egyedi módon ötvözi a thriller, a krimi, a road movie és a fantasy műfaji elemeit az Ördögcsapásban. A céljaik érdekében akár az ördöggel is szövetkező, kilátástalan helyzetű, vidéki fiataloknak kegyetlen gyorsasággal kell szembesülniük a felnőtté válással. 

Te mire lennél képes, hogy valóra váljon a legnagyobb álmod?

tovább...

Sütihasználati beállítások