Kedves szülő, aki megengedi, hogy önállóan menjen a gyereke az iskolába!

Hogyan engedd el a kezét?

Olyan nagy lett a gyereked, hogy egyedül szeretne útnak indulni szeptembertől? Aggódsz emiatt és ez látszik is rajtad? Dőlj hátra, mert most megmutatjuk neked az önálló közlekedés napos oldalát
Találd meg a megfelelő könyvet és játékot, hogy mindenki számára nyugodt és biztonságos legyen az iskolába járás!

tovább...

Pécs Pagonyra éhezett!

Ismerd meg a Pécsi Pagony vezetőit

A képen Kovács Judit és Budavári Zoli, ők a legújabb Pagony nagyon boldog motorjai. Ahhoz, hogy személyesen találkozz velük Pécsre kell menned, ahol egy közel 82 négyzetméteres csodaszép mesebeli bolt vár majd téged, tele a legjobb könyvekkel, játékokkal. Hogy kik ők, milyen programokkal várnak téged is, az kiderül a velük készült interjúból. Olvasd el!

tovább...

Az augusztus az év vasárnapja – de megmutatjuk, hogyan élvezd, miközben ráhangolod az agyad az évre

Vicces logikai játékok szemléje

Az augusztus hálátlan hónap. Még elviselhetetlenül meleg van, de a legtöbben már túl vagyunk a nyaraláson. Még nem kezdődik a tanév, de már itt van a nyakunkon a füzet-tankönyv-írószervásárlás kínzó sürgetése. Még ki akarjuk élvezni az utolsó heteket, de már a szemünk előtt lebeg a szeptember, és letűnt vakációkon nosztalgiázunk. Az augusztus az év vasárnapja, a vasárnapok pedig arra valók, hogy összeüljön a család és/vagy a barátok, és társasozzanak egy jót. Felejtsük hát el az előttünk álló nehézségeket, és nézzük meg, milyen szuper játékokkal tehetjük emlékezetessé az utolsó nyári hónapot!

tovább...

Kell magyarázat?

Két nagyon vicces könyv

Későknek és leckét nem íróknak KÖTELEZŐ a két legújabb Pagony könyv! Hogy miért? Mert kifogyhatatlan ötleteket ad kényes iskolai helyzetekhez! Az Azért késtem az iskolából, mert... és az Azért nem írtam leckét, mert... című könyveket még a szeptemberi sulikezdés előtt szerezd be! Ebben a cikkben megismerheted a szerzőket, a könyveket és belelapozhatsz egy-két oldalt a könyvekbe is!

tovább...

Te is lehetsz tökéletes szülő? Természetesen nem, de jó feltétlenül!

4 könyv, ami neked is segít

Az évkezdés elsősorban a gyerekek számára jelent igazi kihívást, de a szülők is rendesen megszenvedik ezt az időszakot. A gyereknevelés folyamatos kihívás, ami majdhogynem állandó jelenlétet kíván. A tökéletesen bekötött füzeteket prezentáló anyuka és a minden szülőiről elkéső anyuka szeretheti ugyanúgy a gyerekét, de időről időre ugyanúgy el is ronthatja a gyerekkel formálódó kapcsolatát.
Válogatásunkban a Jaffa kiadó azon könyveiből szemezgettünk, amelyek segítenek túlélni, sőt, megkönnyíthetik a családdá válást nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is.

tovább...

Pali viccel

Részlet az Ültetés az első bében című könyvből

kezdő kötetből megismert első bések mostanra már másodikosok lettek, és persze az éet egyre csak bonyolódik. Az itt olvasható részletből megtudod, hogy miért ültetik szét két jó barátot, Palit és Somát... Igaz Dóra vicces, szórakoztató, kimondottan kezdő olavsóknak szóló legújabb kötete már a boltokban!

tovább...

Saru, sör, vízpart, balzsamos éj

Mit csinál a szerző nyáron? 25. rész – Interjú Bernát Barbival

Lassan ugyan véget ér a nyár, de Bernát Barbi illusztrátor minden percét kihasználta, sőt! Ha elolvasod a nyár elején vele készült interjút, akkor megtudhatod, hogy mi az, amit biztosan eszik a strandon, és hogy hogyan töltötte a gyerekkori nyarait.

tovább...

Társasok és kártyák a Pagonytól

Ismerd meg a játékokat itt!

A társasozást nem lehet elég korán kezdeni. Ebben a szemlében olyan Pagony játékokat találsz, amiket már hároméves kortól ajánlunk, de mivel a szabályok több fokon nehezíthetőek, egészen a kisiskolás kor végéig kitart az élvezetük!

Ismerd meg a Pagony ovis játékait!

tovább...

Csupa játék a tudomány!

Így hangolódj a sulira!

Kiver a víz, ha meghallod a kémia és a fizika szavakat? Hallani sem akarsz nyáron a földrajzról és a történelemről? Ezzel azt hiszem, sokan így vagyunk. De gondoltad volna, hogy az iskolai tantárgyakat lehet izgalmasan is tálalni? Képtelen összehasonlítások, megdöbbentő tények, izgalmas adatok – ezekkel a könyvekkel tuti, hogy megjön a kedved a szeptemberi tanuláshoz!

tovább...

Sütihasználati beállítások