Villámgyors nyári desszert

Vrábel Kriszta receptje

Vrábel Kriszta, a Végtelen Spagetti című családi szakácskönyvünk szerzője most egy új, különleges, gyorsan, könnyen, ráadásul sütés nélkül elkészíthető desszert receptjét ajánlja nektek szeretettel!

Használjátok ki, amíg tart a nyár!

A világ egyik leggyorsabb és legegyszerűbb desszertje. Nyáron, a nagy melegben nem csak azért ideális mert sütés nélkül készül, hanem azért is, mert rettentően könnyű, üdítő finomság.

A citromtól kicsapódott savó megpuhítja a piskótát, olyan szaftos lesz, mintha belocsoltuk volna valamilyen sziruppal, a tejföl pedig szinte vághatóvá sűrűsödik.

 

Hozzávalók:

25 dkg babapiskóta,

5 dl tejföl,

15 dkg porcukor,

2 normál citrom (ha lehet, akkor kezeletlen héjú),

kis tálka fekete ribizli, és piros ribizli

 

Így készül: A tejfölt keverjük el a porcukorral, a citromok lereszelt héjával és 1 citrom kifacsart lével. Rétegezzük egy szép tálba a citromos tejfölt és a babapiskótát, alulra és felülre is tejföl kerüljön. Tegyük 4-5 órára a hűtőszekrénybe. (vagy egy éjszakára). Tálaláskor szórjuk meg a leszemezett ribizlivel.

És így néz ki, ha elkészült:

ribizli400.jpg

 

Kapcsolódó termékek