Villámgyors nyári desszert
Vrábel Kriszta, a Végtelen Spagetti című családi szakácskönyvünk szerzője most egy új, különleges, gyorsan, könnyen, ráadásul sütés nélkül elkészíthető desszert receptjét ajánlja nektek szeretettel!
Használjátok ki, amíg tart a nyár!
A világ egyik leggyorsabb és legegyszerűbb desszertje. Nyáron, a nagy melegben nem csak azért ideális mert sütés nélkül készül, hanem azért is, mert rettentően könnyű, üdítő finomság.
A citromtól kicsapódott savó megpuhítja a piskótát, olyan szaftos lesz, mintha belocsoltuk volna valamilyen sziruppal, a tejföl pedig szinte vághatóvá sűrűsödik.
Hozzávalók:
25 dkg babapiskóta,
5 dl tejföl,
15 dkg porcukor,
2 normál citrom (ha lehet, akkor kezeletlen héjú),
kis tálka fekete ribizli, és piros ribizli
Így készül: A tejfölt keverjük el a porcukorral, a citromok lereszelt héjával és 1 citrom kifacsart lével. Rétegezzük egy szép tálba a citromos tejfölt és a babapiskótát, alulra és felülre is tejföl kerüljön. Tegyük 4-5 órára a hűtőszekrénybe. (vagy egy éjszakára). Tálaláskor szórjuk meg a leszemezett ribizlivel.
És így néz ki, ha elkészült: