Helyettük írták...

Szerzőink kedvenc sorai - versekből

Április 11-ről nekünk az jutott eszünkbe, hogy megkeressük szerzőinket, és megkérdezzük, nekik melyik a kedvenc 4 (vagy több) verssora... Ha játszani akarsz és tesztelnéd magad, akkor először csak a képet nézd, és csak utána olvasd el az alatta található a képaláírást, ahol eláruljuk, melyik versről van szó... Indulhat a verses játék?

tovább...

Mit olvass a szünetben?

tavaszi újdonságok molyoknak

Hamarosan itt a Könyvfesztivál, és a polcon egyre több az újdonság. Most leszedtük a legmenőbb tavaszi könyveket, amikért minden gyerek rajongani fog, és tuti, hogy egész szünetben alig akarnak majd kibújni a regényekből. 

TOP 3 következik! Klasszikus, kortárs, magyar és külföldi... A legjobbak közt mindent megtalálsz!

Kattints a cikkre!

tovább...

MEGJELENT a letehetetlen kalandregény folytatása

Te olvastad már az első részt?

Kertész Erzsi kalandregénye óriásit robbant a magyar könyvpiacon. Nem is csoda, hogy egy pillanat alatt lekapkodták a könyveket a polcokról: VÉGRE EGY KORTÁRS MAGYAR REGÉNY, AMI RABUL EJTI AZ OLVASÓJÁT! 

Lehengerlő karakterek, sodró cselekmény és egy varázslatos világ találkozása egyetlen könyvsorozatban, aminek a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra  jelent a második köteteA második kötetben találkozhatsz új szereplőkkel, bonyolódó kalandokba keveredhetsz, sőt az tudálékoskodás helyett az élet legfontosabb kérdéseiről eltöprenghetsz.
Tarts velünk, olvasd újra az első részt és örülj velünk a kaland folytatásának!

tovább...

Legyen élmény az első!

Avagy mit adjunk a kezdők kezébe?

Milyen az a könyv, ami tetszik a kezdő olvasóknak? Hogyan lehet ott tartani a figyelmüket az egyre gyorsuló, impulzusokkal teli világunkban? Mitől lesz élmény és sikerélmény az olvasás?

Ezekre a kérdésekre kerestük és találtuk meg a válaszokat. Olvasd el, miért érdemes a Most én olvasok!-sorozat köteteivel bevezetnek a gyerekedet az önálló olvasás világába!

tovább...

Újdonságok a Könyvfesztiválon

Keresd a Pagonynál a friss meséket!

Kíváncsi vagy idén mivel készülünk a Könyvfesztiválra? Az előző cikkünkben megmutattuk, hogy mennyi újdonsággal készültünk a PagonyFesztre kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de a fennmaradó egy hónapban sem lazsálunk: még négy szuper olvasmánnyal készülünk a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra

Lapozz a cikkre ismerd meg az újdonságokat és tarts velünk a megjelenésekig!

tovább...

"A reklámszövegektől a regényekig bármi megtaníthat olvasni"

Igaz Dóra olvasásról, könyvekről, trükkökről

A legtöbb ovis számára az olvasás az igazi kaland ígérete. Alig várják, hogy végre megtanulják a betűket és kinyíljon előttük ez az új izgalmas világ. Nagy kár, ha hagyjuk ezt a lelkesedést elhalni! Ha megmarad ez az izgalommal teli várakozás, akkor a gyerek örömmel fog az egyre hosszabb szövegekbe is belevágni. - olvasd tovább interjúnkat, melyet Az első bé hörcsöge (Most én olvasok!-sorozat!) című legújabb könyve kapcsán készítettünk.

tovább...

Mondjak egy titkot? De, szándékos.

Kamaszkritika a Belezúgváról

Amikor elkezdtem olvasni Eve Ainsworth Belezúgva című könyvét, akkor úgy kezdtem neki, hogy biztos ez is olyan könyv lesz, ahol a lány nem találja a helyét a családjában, kitaszítottnak érzi magát (és, talán tényleg az is), de aztán jön a nagy Ő, és minden jó irányt vesz.

Hatalmasat tévedtem.

tovább...

Semmiért, egészen

Fiáth Titanilla pszichológus véleménye a Belezúgváról

„Tényleg én vagyok a hülye?” – kérdezi magától a 14 éves Anna hetekkel azután, hogy az iskola jócsávója, Will Bennett váratlanul randevúzni kezd vele. A Szívtipró gimire emlékeztető, kezdeti pink köd gyorsabban foszlik szét, mint aBelezúgva szereplőinek családi élete, vagy mint a főhős mindennapjait meghatározó, kívül-belül rothadó lakótelep. A történet tétje, hogy megtanulja-e Anna elkülöníteni a gyakorta sérelmekkel, bántásokkal terhes, ámde építő kapcsolatait – például a látszólag ok nélkül kötekedő apjához fűződő viszonyát – a szerelemnek álcázott, súlyosan bántalmazótól.

tovább...

Anna végre különlegesnek és gyönyörűnek érzi magát - De milyen áron?

Ajánló a Belezúgváról

Eve Ainsworth Belezúgva című regénye minden fiatalnak szól, és főleg azoknak, akik nem érzik otthon magukat a minta-kapcsolatokban, akik jobban bele szeretnek gondolni abba, hogy mi köt össze két embert, akik odafigyelnek a körülöttük levőkre is. Akik nem fogadják el, hogy valaki irányítja őket, és akik nem alkusznak meg saját magukkal.

tovább...

Sütihasználati beállítások