A legjobb játék

Egy mese, hogy feldobd a hétköznapokat!

Jeli Viktória Dönci és barátai című könyvéből azért választottuk neked ezt a mesét, hogy kedvet csináljunk neked a kötetben olvasható többi kilenc meséhez is. Bújj be a varázstakaró alá te is, és merülj el a megnyugtató mesében, miközben Horváth ildi rajzait nézegeted!

tovább...

Mindenkinek van egy jó könyvünk!

Ezekkel várunk a Könyvhéten!

Ez a nyár is nagyon színes, itt, a Pagonyban: rengeteg friss könyvvel készülünk a Könyvhétre! Sok-sok kedvelt sorozatunk folytatódik újabb résszel, olyan újdonságunk is lesz, amibe gyorsan beleszeretsz majd, és olyan is, aminek a rajzai ejtenek elsőként rabul
Ebben a cikkben megmutatjuk, milyen újdonságok jelennek meg nálunk Könyvhétre, sok kötetnek nagyon fogsz örülni!
A Könyvhéten megtalálod őket a Vörösmarty téren, keresd a Pagony pavilonját!

A könyveken kívül sok-sok programmal és dedikálással várunk június 8-12. között a Vörösmarty téren! Válogass innen!

tovább...

Régi-új klasszikusok

Friss és régi? Talált!

A klasszikusok nem véletlenül állják ki az idők vasfogát. Emlékszel Pöttyös Pannira? Mirr-Murr kalandjaira? Akár Tündér Lalára, vagy Winnetou-ra? Hát itt az idő, hogy nosztalgiázz! Sőt, mi több nosztalgiázz a gyerekeddel, meséld el neki a régi kedvenceid, hogy majd egyszer ő is lemesélhesse!

Kattints a szemlére és ismerd meg a legfrissebb klasszikusokat!

tovább...

Költözz be TE is az Alma utcába!

Komplex tanítási segédanyag Vadadi Adrienn Alma utca 22. című könyvéhezBaloghné Szakonyi Csilla

Csilla néni az osztályával 14 héten keresztül minden pénteken az Alma utcával foglalkozott a másodikos osztályában. A könyvvel elrepültek az Alma utca világába, és mindeközben a nagyszerűen kidolgozott tanmenet komplex módon közvetítette az olvasás, környezet, etika, rajz, technika tárgyakhoz tartozó tudásanyagokat. A gyerekek alkotó, kreatív módon ismerték meg az „Alma utcások” segítségével és tanító néni vezetésével a környezetüket. Annyira szerették ezt a projektet, hogy mindenki izgatottan várta a pénteket, és szünetekre ki sem akartak menni! Hogy miként zajlott mindez? Olvassátok el!

tovább...

Süt a nap? Kártyázz szabadban!

Ismerd meg a legjobb családi kártyákat!

4 játék egy dobozban, amit már 3 éves kortól boldogan játszanak a gyerekek! Most a család minden tagja választhat egy kedvenc játékot, a Pagony kártyák közül. 

Rendelj most 15% kedvezménnyel kártyajátékokat!

Kíváncsi vagy, mit rejt a legfrissebb játékunk, a Kutyatár? Ismerd meg a szabályokat! Találd meg a 4 Pagony kártya 14 játékvariánsából a kedvenceid! Hogy még könnyebb dolgod legyen, most pontoztuk is a játékokat! Nézd csak!

tovább...

Érettségizik a gyerek? Ez a két könyv segít felkészülni a magyar szóbelire

Az írásbeli magyar már lement, szerencsére a szóbelire való felkészüléshez még van idő. Úgy látod, szükség lenne még valamilyen támogatásra, hogy magabiztosan induljon a szóbelire a gyerek? Ez a két könyv olyan eszköz, ami ebben segít.

tovább...

Budapest újragondolva

Mesélő Budapest című könyvéről mesélünk

Budapestről nem lehet eleget olvasni, látni, hallani. Ezerarcú város, mely folyton változik és mindenki számára kicsit más. Lendületes, friss, történelme és romantikája pedig mindenkit levesz a lábáról. Legyen személyes idegenvezetőd egy könyv, ami humorral, játékkal és mesével ad át rengeteg izgalmas információt.

A Mesélő Budapest óriási sikert aratott és egy pillanat alatt elfogyott a polcokról. De mitől hiánypótló a kötet?

Lapozz a cikkünkre!

tovább...

Kémleld a képeket!

Friss képeskönyvek szemléje

A tavasz a legjobb évszak. (Főleg a tél után...) Végre nem kell a gyerekeket tíz kiló ruhába öltöztetni, nem kell vacogni a játszótéren és nem betegszik le minden hétre a család egyik tagja. Igen a tavasz a legjobb, mert kinyílnak a virágok, kisüt a napocska és az emberek kedvesebbek, a gyerekek édesebbek, a kiskutyák pedig puhábbak lesznek... De a legeslegjobb a tavaszban, hogy rengeteg új könyv jelenik meg! A Könyvfesztiválon túl, de a Könyvhéten innen sorra vettük a legizgalmasabb képeskönyveket, amikért megérte várnunk a kikeletet.

Lássuk!

tovább...

Ismerd fel a mérgező kapcsolatot!

Amikor nem a szerelem vak, hanem te

Annyiféle dolog van, ami tönkreteheti a gimis éveket, de szerencsére ma már mindenre van egy jó könyv, ami ha megoldani talán nem is fogja, kicsit könnyebbé teszi majd azokat. A szerelemmel kapcsolatos dolgokra viszont valahogy sosem figyelünk. Ha egy barátnőd bepasizik, akkor vagy tök aranyosan, vagy tök idegesítően kezd el viselkedni, de a legritkább esetben gondolsz arra, hogy a lány nem azért tölt annyi időt a sráccal, mert aaannyira szerelmes. A 7 nap szerzője, Even Ainsworth új könyve, a Belezúgva segít, hogy felhívja a figyelmed arra, mitől lesz fojtogató egy kapcsolat.

tovább...

Sütihasználati beállítások