Mozgás, lazítás, filozófia

Tarnai Imre jógaoktatóval beszélgettünk Agócs Írisz Szia, Jóga című könyve kapcsán

Agócs Írisz neve nem a jóga kapcsán ivódott bele az emberekbe. Mackós képei miatt, barátságos és kifinomult gyerekkönyveiért régóta rajongunk a munkáiért. Most pedig egy teljesen új oldaláról mutatja meg magát a művész. Gyakorló jógázóként egy igazi jógás könyvet álmodott meg, amit a kezdők, vagy az otthon gyakorlók bármikor elővehetnek, mert minden megvan benne, ami a stressz levezetéséhez, a jobb életminőséghez, a kondíció megtartásához kell.  Tarnai Imre jóga oktatót, jóga gyakorlót kérdeztük, hogyan érdemes használnunk a könyvet. Lapozz az interjúra!

A könyv kapcsán

tovább...

Jókaitól Harry Potterig

Interjú Dávid Ádámmal, a Millnnium-trilógia szerzőjével

"Gyerekkorom óta rajongok a kalandregényekért, és amikor öt éve összeállt a Millennium expressz alapkoncepciója – az egész világot körbekalandozó titkos vonat 1896-ból –, akkor adta magát, hogy a kor legnépszerűbb regényeiből is megidézzek egy csokorra valót. Ezt az intertextuális játékot különböző szinteken vittem végig a trilógiában." - Hogy hogyan, milyen módszerekkel, az kiderül ebből az interjúból, utazz velünk!

tovább...

Figyelem! Ludmilla megnyitotta problémamegoldó irodáját!

Ismerd meg Kertész Erzsi Ludmilla mindent megold című meseregényét!

Az óvodások és kisiskolások új barátja lesz Ludmilla, akinek nemcsak a neve, de „hivatása” is nagyon különös: ő ugyanis hivatásos problémamegoldó.

Eltűnt a madara? Unatkozik a gyermeke? Szerelmes lett? Ludmilla, ez a vagány, cserfes és tettre kész kislány megoldja!

A szerkesztőségünk mindjárt fel is kereste a kislányt, hogy utánajárjon az új keletű szolgáltatásnak!

Lapozz a cikkre!

tovább...

Jókai és a Csillagok háborúja találkozása Szibériában

Ajánló a Millennium expressz trilógiáról

Öt év után befutott végállomására a Millennium expressz: Zsolnai Terinek és társainak nyolc hónapjába telt körbeutazni a földgolyót, és az alatt nem csupán megtalálták a szerelmet és megtanulták a morzeábécét, de még a magyar Darth Vaderrel is összebarátkoztak.

tovább...

Sárkányok és királylányok gender szemmel

Megjelent a Zog, a sárkány folytatása! Ismerd meg a könyvet!

Emlékszel Zogra, a sárkányfiúra? Most minden Julia Donaldson- Axel Scheffler rajongó ujjonghat, mert megjelent a Zog és a repülő doktorok című folytatás!

Lapozz a cikkre, és tudd meg, nekünk miért Zog a szívünk csücske!

tovább...

Nyolc hónap alatt a Föld körül

Megjelent a Millennium expressz trilógia záró kötete!

AMillennium expressz 1896-ban húsvéthétfőtől szilveszterig körbekalandozza az egész világot. A trilógia Könyvhétre megjelenő zárókötetében hőseink két útvonalon haladva Ázsia egzotikus tájait járják be, és karácsonyra érkeznek vissza az Oktogonra, ahol az egész történet elkezdődött. Dávid Ádám, a kalandregények szerzője segít eligazodni a Millennium földrészeken átívelő útvesztőjében, és a három kötet borítójához kapcsolódóan rövid részleteket is olvashattok a trilógiából.

tovább...

Nálunk járt a fogtündér!

Egy három perces mese

Már megjelent a második kötete is a 3-5-8 perces meséknek, ami karácsonyi és Mikulásos történeteket rejteget, mégis még mindig szeretjük levenni a polcról a 3-5-8 perces mesék elaváshoz és összebújáshoz című színes képeskönyvet! Most a fiktív könyvespolcodra teszünk egy mesét, kucorodjatok össze és olvasd fel a Nálunk járt a fogtündér! című kalandot!

tovább...

Kutya-kvíz

Most kiderül, mennyire ismered a kutyákat! Játssz és nyerj! Ha pedig további játékhoz van kedved, akkor játssz és kutyázz a Kutyatár kártyajátékkal!

tovább...

Sok kis mese varázslattal

Ismerd meg a Dönci és a varázstakaró című könyvet!

Emlékszel Döncire, aki a varázstakarójával mindenkit bevont a környezetében a játékába, a különleges mesevilágába? Most a fantáziával teli, kicsiknek szóló kis könyvet egy igazi mesegyűjtemény követ, aminek hőse megint az elvarázsolt kisfiú, aki egész hétköznapi helyzetekbe és konfliktusokba keveredik.

Vajon hogyan oldódik fel a feszültség a mesékben?

tovább...

Sütihasználati beállítások