Miért az áldozatnak van bűntudata? – #MeToo

Mit tehetünk a zaklatás ellen? Mit tehetünk utána?

Miért van az, hogy egy nagy hatalmú producer évtizedekig zaklathatott nőket, következmények nélkül? Miért nem álltak ki az áldozatok? Miért nem vonta senki felelősségre a tettest? Vajon a metoomozgalom megváltoztathatja-e azt, ahogy a szexuális zaklatásról, a hatalommal való visszaélésről gondolkodunk?

tovább...

16 éves a Pagony, ünnepelj velünk most pénteken!

Extra kedvezményekkel várunk az összes Pagony boltban

Szülinapozz velünk a boltokban, örüljünk együtt annak, hogy 16 éves lett a Pagony!

tovább...

Titkos reggeli

Vadadi Adrienn legújabb mesekönyve már a boltokban!

Olvasd el a címadó mesét Vadadi Adrienn új könyvéből! Most kiderül, hogy mitől lesz titkos egy reggeli. Kálmán Anna illusztrálta a könyvet, merülj el a családi mesékben, talán szombat reggel te is tovább tudsz majd aludni, amíg a többek reggeliznek, titokban...

tovább...

Panelország hősei

Aranyvackor díj!

A 2017-es Aranyvackor Gyerekirodalmi és Illusztrációs Pályázaton a 9 éven felülieknek szóló mese kategóriában a zsűri fődíját BECSKEI GÁBOR nyerte Panelország hősei című szövegével, valamint GÓGA BERNADETT a Panelország hőseihez készült illusztrációival. Gratulálunk!

tovább...

Nagymamamese

Aranyvackor díj!

A 2017-es Aranyvackor Gyerekirodalmi és Illusztrációs Pályázaton a 3-8 éveseknek szóló mese kategóriában a legjobb szöveg díját VÁRKONYI ÁGNES nyerte Nagymamamese című meséjével. Gratulálunk!

tovább...

Rojt és Bojt

Aranyvackor díj!

A 2017-es Aranyvackor Gyerekirodalmi és Illusztrációs Pályázaton a 2-5 éveseknek szóló mese kategóriában a zsűri fődíját NATTÁN-ANGELI NÓRA nyerte Rojt és Bojt című meséjével, valamint BERTÓTHY ÁGNES a Rojt és Bojthoz készített illusztrációival. Gratulálunk!

tovább...

Se vége, se hossza a mesének, avagy milyen apa Harcos Bálint?

Apás ősz a Pagonynál 3.

Vajon milyen apa a hétköznapokban Harcos Bálint, a Szofi-sorozat szerzője? Megkérdeztük feleségét, Kalavszky Zsófiát, aki sok titkot elárult. Hogy miket, azt Bálint is csak most tudja meg ebből az interjúból.

tovább...

Jó is, meg nem is

Faramuci helyzet a testvérség

Milyen az élet egy tesóval? Mit jelent, ha féltékenykednek, és mit, ha nem? Mivel teheted könnyebbé a helyzetet a gyerekek számára? Személyen vallomás Igaz Dóra Én és a tesóm című könyve kapcsán egy kétgyerekes anyukától. Olvass tovább!

tovább...

Mese az örökbefogadásról – mindenkinek

Pulay Klára, pszichológus írása

Hogyan beszéljünk az örökbefogadásról, ha magunk is a részesei vagyunk a történetnek? Fel lehet-e dolgozni a történteket? Mit kezdhet egy átlagos gyerek azzal az információval, hogy vannak gyerekek, akiknek nincsenek szülei? Paulon Viktória erről (is) mesél Kisrigók című könyvében. A meséről Pulay Klára, örökbefogadással foglalkozó szakember írt oldalunkra értő kritikát. Kattints és olvass tovább, megéri!

tovább...

Sütihasználati beállítások