Mesélj szívből, és kinyílik a világ!

Babaróka és Mamaróka ti vagytok...

Milyen egy reális anya-gyerek kapcsolat? Hogy néz ki ez mesei formában? Mi történik, ha Mamaróka beteg lesz, kávézni szeretne, vagy dolgozni kell mennie? Mi van, ha Babaróka bal lábbal kel, egyedül érzi magát a kölyökőrzőben, vagy elvész a piaci tömegben? És mi van, ha egyszerűen nincs elég türelem, és összevész Babaróka és Mamaróka? Pont ők, a legszilárdabb páros? Ismerd meg a végtelen finomsággal felcsendülő Babaróka-meséket, melyekben biztonságos szeretetben tágul ki a világ Babaróka és Mamaróka számára is, és izgulj velünk a nagy sikerű mesekönyv folytatása miatt!

tovább...

Babarókával tágul a világunk

Interjú Kiss Judit Ágnessel, a Babaróka ajándéka című mesekönyv szerzőjével

"A Babarókában a gyerek szemével is látni a helyzeteket, miközben látni a magam szülői hibáit. Hiszen Mamaróka – bár nagyon igyekszik – hibázik olykor: türelmetlen, dühös, értetlen, vagy csak elege van, és a maga dolgát akarja csinálni. Nincs mindig igaza. Ő is csak egy ember. Azaz róka. Összevész a gyerekével. Aztán kibékülnek. Fontos ezt megmutatni, de főleg megtanulni."

Ismerkedj meg a Babaróka ajándéka című könyv meséinek szerzőjével, Kiss Judit Ágnessel!

tovább...

A verses mese rengeteg olyan játéklehetőséget kínál, amit szeretnek a gyerekek

Harcos Bálintot kérdeztük új mesekönyve, A boszorkánycica kapcsán

28391.jpg Kevés az igazán igényes és egyben szórakoztató verses mese. Az olyan, ami észrevétlenül vezeti be a kisgyerekeket a versek, az irodalom élvezetébe, szeretetébe. Harcos Bálint új könyve ilyen.

tovább...

Biztonságos mesenézés?

Lehetséges!

A mozgókép negatív hatásairól rengeteget olvashatsz a neten. Ebben a cikkben összeszedtük neked a valódi problémákat, megmutatjuk, hogy milyen lehetőségeid vannak, ha tudatosan szeretnéd kezelni a kérdést, sőt, még egy szuper megoldást is mutatunk neked, azt, ami nekünk a legjobban bevált! Olvass tovább!

tovább...

Egy boszorkányosan jó mese

Ismerd meg A boszorkánycicát!

Az idei év első könyvével, A boszorkánycicával egy igazi, varázslatokkal teli mesébe csöppenhetsz! Tarts Pindurral a Rémkastélyba, varázsolj rímekkel és élvezd minden sorát a felolvasásnak!

tovább...

Két francia regény az elmélyüléshez

Varázslatos könyveket olvastunk!

Ritkán akad a kezedbe igazán jó regény? Unod a tucatkönyveket, amiket könnyen a polcra hajítasz, hogy egy szempillantás alatt el is felejtsd őket? Most két olyan regényt ajánlunk neked, amelyekkel egy pillanat alatt egy összetett, varázslatos és mélyen elgondolkodtató világban találod magad, amelyek felejthetetlen élményeket tartogatnak számodra, amiket nehéz, még egy percre is félrerakni, és amikkel valóban gazdagodik a könyvespolcod. Olvass tovább!

tovább...

Pagonyosok Kedvenc Lapozói

Tanácstalanul álldogálsz a könyvesboltban, mert nem találod a legjobb, legszínesebb, legmókásabb első könyvet? Nehéz döntés... Ezzel a cikkel most virtuálisan járhatod be a Pagony boltjait, mert eláruljuk neked, hogy nekünk melyek a kedvenc lapozóink (az egyik például A majom mamája). Böngéssz itt, aztán irány valamelyik bolt vagy a web!

tovább...

Jutalmaz-e az elég jó szülő?

Így tanítsd olvasni, ha azt akarod, hogy motivált legyen a gyereked!

Nehezen olvas a gyereked? Nem megy a szövegértés? Ha problémát jelent a délutáni kimerítő gyakorlás, akkor ebben a cikkben megmutatjuk neked, hogyan motiváld őt helyesen!

Ha szeretnél neki hatékonyabban segíteni, megmutatni, hogy a öröm is lehet a gyakorlás, ha szeretnéd, hogy könnyen vegye a suliban az akadályokat, akkor kattints és olvass - először te!

tovább...

Megtalálni a megfelelő könyvet

A könyvválasztás trükkjei és buktatói

Testhezálló mesét nem könnyű találni, és a neten sokszor félrenyúl az ember. Mivel a boltjainkban ez már kevésbé fordulhat elő, ezért a boltokban leginkább körberajongott könyveket vettük sorra. Felejtsd el a félresikerült vásárlásokat, a csalódottság helyét vegye át ezúttal a garantált öröm, a fáradságos nehéz böngészést a gyors rátalálás, mert ezzel időt, energiát és békés hangulatot spórolhatsz magadnak!

Ez a cikk segít, hogy megtaláld a könyvet, ami neked szól!

tovább...

Sütihasználati beállítások